1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Ora de Risc - Incheierea ...

VIDEO: Ora de Risc - Incheierea unei polite de asigurare acopera nevoile romanilor?

In cea mai recenta editie a emisiunii "Ora de Risc" , de la RFI Romania, Benjamin TURQUIN, General Manager, BRD Asigurari de Viata si Country Manager, BRD Asigurari Generale a discutat impreuna cu Sergiu COSTACHE, Presedinte ApPA, despre un subiect de actualitate in Romania noastra de astazi, "De la saracie la bunastare prin asigurare".

Despre saracie se vorbeste foarte mult, despre bunastare se vorbeste mai putin, insa aceasta se poate obtine prin intermediul asigurarilor. Este important sa continuam, sa le explicam romanilor, de ce sunt atat de importante asigurarile si cum acestea le pot oferi siguranta.

 

Care este situatia, in momentul acesta, a romanului mediu, a romanului obisnuit?

"In prezent, rata de penetrare a asigurarilor, la nivel local este ingrijoratoare, mai ales daca ne gandim la bunastarea cetatenilor pe termen lung. Piata de asigurari, continua sa fie dominata de cele doua asigurari obligatorii, RCA pentru autovehicule si PAD pentru locuinte. De exemplu, asigurarea PAD este incheiata intr-un procent de 20%, in timp ce asigurarea facultativa are o acoperire de numai 16%. Practic numai 1 locuinta din 5 este asigurata obligatoriu, iar mai putin de 1 din 5 locuinte sunt asigurate facultativ, adica pentru toate celelalte riscuri, incendiu, furt, bunuri din interiorul locuintei", a raspuns Benjamin TURQUIN.

Avand in vedere aceasta statistica, a politelor de asigurare incheiate, putem spune ca ne indreptam catre saracie, sau catre ignoranta?

"Sunt de parere ca romanii trebuie sa inteleaga care sunt riscurile si de ce este atat de important sa incheiem o asigurare. Desigur, este importanta asigurarea masinii, insa eu consider mult mai importanta asigurarea locuintei, sa zicem ca sunt pe primul loc amandoua insa prima data as incheia asigurarea pentru locuinta si apoi pentru masina. In cazul unui eveniment nefericit, sa zicem un cutremur, in cazul in care nu avem asigurare, vom avea de suportat costuri foarte mari, care vor influenta economia", a spus Benjamin TURQUIN.

Se spune ca e mai usor sa previi, decat sa vindeci. Ce inseamna de fapt asigurarile?

"Asigurarile inseamna conditii mai bune de trai. Mie imi plac mult asigurarile de viata, si in mod special cele cu amprenta investitionala. Atunci cand vorbim de asigurarile auto, conteaza mult sa ai o asigurare, in cazul unui accident, reparatiile sunt costisitoare si atunci o asigurare ne poate salva. O alta asigurarea importanta este asigurarea de credite de consum, sa presupunem ca ai un credit pe 25 de ani pentru casa ta, este important sa ai si o asigurare care iti protejeze familia", a precizat Benjamin TURQUIN.

Asigurarile contribuie atat la bunastarea individului, cat si la bunastarea societatii. Cum se intampla asta, care e mecanismul?

"Aici ne referim la materialele utilizate pentru construirea casei, in cazul in care utilizam materiale ecologice, panouri solare, s.a.m.d, costul unei asigurari este mai mic. O constructie bine facuta, cu materiale de calitate, prezinta un risc mai mic. Practic incurajam constuctiile rezistente, cu materiale de calitate si bine facute", a mentionat Benjamin TURQUIN.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.

Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!