1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Cati dintre ...

VIDEO: Ora de Risc - Cati dintre cei care au afaceri stiu ca isi pot asigura chiar si pierderile financiare?

Antonio SOUVANNASOUCK, Managing Partner, ASIGEST Broker , ne-a vorbit, in cea mai recenta emisiune Ora de Risc de la RFI Romania, despre solutiile de protejare a locuintelor in caz de cutremur, asigurarea pierderilor financiare in cazul intreruperii unei afaceri, si nu numai.

 

"Noua romani din zece declara ca stiu ca exista asigurari de locuinta obligatorii, insa numai doi din zece se asigura. Potrivit statisticilor, noua din zece - stiu, cinci din zece - intentioneaza sa cumpere si doi din zece - chiar cumpara. Romanii gasesc diferite scuze pentru a nu se asigura, fie ca nu este utila o asigurare sau nu are bani pentru asa ceva, exemplele sunt nenumarate, insa atunci cand vine un cutremur mare, brusc devin generosi", a prezentat Sergiu COSTACHE.

Antonio SOUVANNASOUCK a precizat ca exista doua tipuri de asigurare, de proprietate. "In situatia in care avem o cladire construita in urma cu 30 de ani si aceasta pica, in momentul respectiv proprietarul primeste valoarea de reconstructie, minus uzura, adica aproximativ 30-40%, in functie de scala la care se calculeaza. In cazul in care avem o clauza de asigurare la valoarea de nou, si trebuie reconstruita cladirea, atunci proprietarul este despagubit cu intreaga valoare de constructie".

Orice business se poate asigura?

"Teoretic da, practic exista businessuri care nu se pot asigura atat de usor, activitati in domenii riscante care au nevoie de mijloace de protectie. In astfel de situatii, asigurarile se obtin foarte greu si sunt scumpe".

"In general asigurarile pentru afaceri sunt incheiate pentru ca proprietarii au credite la banca iar acestea solicita o asigurare a bunurilor cesionate", a spus invitatul.

"Cred ca a venit momentul sa facem asigurarile mult mai accesibile, si aici nu ma refer neaparat la partea financiara, ma gandesc la simplificarea subscrierii, sa fie totul mult mai usor. Prin lege suntem obligati sa completam anumite documente, precum GDPR, IDD, si tot asa, insa o simplificarea a procesului de reinoire este necesara", a mentionat Antonio SOUVANNASOUCK.

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si este reluata sambata, de la 10:10.

Va invitam sa o urmariti si pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Totodata, o puteti si vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si o puteti asculta, in format podcast, pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu aproape 15 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!