1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Ora de Risc - Asigurarea ...

VIDEO: Ora de Risc - Asigurarea tip CAR: beneficii si riscuri

Cum poate un anteprenor in constructii, sa fie acoperit in cazul unui incident neprevazut? Despre riscurile si beneficiile asigurarilor tip CAR, am discutat cu Andreea MIHAI, Competence Center Manager, Property & Engineering, GrECo Romania, in cea mai recenta emisiune, Ora de Risc, de la RFI Romania. 

Activitatea in constructii nu este nici usoara, nici la indemana oricui. Se lucreaza la temperaturi fie crescute, fie scazute, la inaltime, alteori in subteran, in orice caz, este nevoie de preventie pentru ca oricand se poate intampla un eveniment.

Care sunt cele mai dorite produse, de catre constructori?

"Avem trei asigurari, preferate de catre constructori: asigurarea de garantii, asigurarea CAR, abreviata din engleza si care acopera toate riscurile, si mai avem asigurarea de raspundere profesionala a proiectantilor. Aceste asigurari sunt cele mai raspandite, in randul constructorilor, insa printre acestea se mai regasesc si asigurari specifice unui anumit sector. De exemplu, tendinta de digitalizare care a devenit o preocupare din ce in ce mai des intalnita in acest domeniu", a spus Andreea MIHAI.

Cand este util sa faci o asigurare CAR?

"Construction All Risk, abreviat din engleza CAR, acopera toate pagubele neprevazute. In general, acest tip de asigurare este solicitat de catre finantatorul proiectului, insa mai sunt cazuri in care asigurarea este solicitata, chiar de beneficiarului lucrarilor, depinde de la caz la caz", a precizat Andreea MIHAI.

Care sunt situatiile excluse dintr-o asigurare? La ce ar trebui sa fie atent un antreprenor ?

"Din polita CAR se exclud riscurile generale, datorita faptului ca ele pot beneficia de o asigurare de sine statatoare. O alta situatie o reprezinta riscurile specifice lucrarilor de santier. Aici sunt incluse situatiile precum, pierderea inexplicabila a materialelor de constructie, pierderea finantarii, s.a.m.d.. Exista totusi si un aspect favorabil pentru solicitantii de asigurare, exista anumite clauze care se pot cumpara la cerere si astfel anumite excluderi, ajuns de fapt sa fie acoperite", a mentionat Andreea MIHAI.

Mai multe declaratii puteti asculta in video-ul de mai sus!

Emisiunea "Ora de Risc" este transmisa saptamanal in fiecare marti, in prime-time, de la ora 17.30, si este reluata sambata, de la ora 10:10.

Va invitam sa ne urmariti pe www.rfi.ro sau pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.

Ne puteti vedea pe pagina de Facebook "Ora de Risc" si asculta in format podcast pe pagina RFI Romania, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc.

"Ora de Risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Debutul ei a avut loc in urma cu peste 12 ani, este realizata de catre echipa XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM - Asigurari & Pensii.

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!