1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Miruna VASILE, din ...

VIDEO: Miruna VASILE, din asigurari la industria de beauty: Antreprenoriatul este cea mai frumoasa perioada a vietii meleInca de pe vremea cand era copil isi dorea sa devina antreprenor. In scoala generala a cochetat cu artele plastice, insa viata ii avea pregatita o cariera in asigurari si antreprenoriat. Despre primul job, experientele din asigurari, dar si despre viata de familie, timp liber si armonie la locul de munca ne-a povestit Miruna VASILE, Owner, The Lash Lounge, in emisiunea "Despre Oameni" by xprimm.

"Ma consider o mamica iubitoare, o sotie devotata si o femeie care a reusit sa puna familia pe primul loc, in fata carierei, dupa multi ani de dubii. In acest moment cred ca traiesc cea mai frumoasa perioada a vietii mele, de a fi antreprenoare si de a lasa in spate stresul asigurarilor", a spus Miruna VASILE.

"In scoala generala am cochetat cu artele plastice, am si acest hobby de design interior si de pictura. Ma atrage acest domeniu, insa, la vremea respectiva era o scoala destul de costisitoare, iar bugetul familiei nu mi-a permis sa imi continui scoala la Tonitza (n.r. Liceu de Arte Plastice Nicolae Tonitza Bucuresti), fapt pentru care am continuat la Studii Economice, iar ulterior am urmat Academia de Studii Economice, specializarea Management", a completat ea.

Primul ei job l-a avut inca de la 16 ani, iar doi ani mai tarziu se angaja ca si asistent manager intr-o firma romaneasca de IT pentru a-si putea plati facultatea.

"La 16 ani, prin educatia oferita de parinti, atat eu cat si sora mea am considerat ca trebuie sa avem banii nostri. Asadar, primul meu job, la 16 ani, a fost acela de a plimba cainii vecinilor si chiar faceam bani frumosi. Pana la 18 ani, cand am putut intra legal in campul muncii, am plimbat toti cateii din zona in care stateam", a povestit Miruna VASILE.

"Ulterior, inca de pe bancile facultatii, m-am angajat, pentru a-mi putea sustine plata taxei la Universitate. Dupa multe interviuri nereusite am intalnit un domn care m-a angajat ca asistent manager in firma lui de IT. Nu aveam un salariu mare, dar nu imi doream bani multi, ci sa acumulez experienta, iar dupa terminarea facultatii sa ma angajez in alta parte", a punctat ea.

Lucru care s-a si intamplat, intrucat, la varsta de 22 de ani, in timp ce isi vizita sora, care pe vremea aceea lucra intr-o sucursala ALLIANZ TIRIAC, i-a fost propus un post de inspector.

"Pe la 21, 22 de ani ii faceam saptamanal vizite surorii mele in sucursala unde lucra ea la ALLIANZ TIRIAC. Seful ei m-a remarcat si mi-a propus un job de inspector. Dupa multe teste si cateva luni am ajuns un inspector de baza in compania lor, unde am stat 5 ani de zile. Mi-am dat seama insa dupa acest timp, ca nu pot sa fac asta toata viata si imi doream ceva mai mult. Drept pentru care am inceput sa imi schimb job-urile si sa trec prin mai multe companii. Am un minimum de trei ani in fiecare dintre ele, nu mi-a placut niciodata sa dau bir cu fugitii dupa cateva luni", a spus oficialul The Lash Lounge.

Cum ai ajuns sa-ti deschizi propria afacere?

"In timp ce eram in concediul post natal, am realizat ca nu vreau sa pierd timpul petrecut alaturi de cei dragi. Insa, la un moment dat, eu, consumatoare de beauty fiind, salonul unde ma aranjam eu pana atunci si-a mutat locatia undeva foarte departe. Acela a fost momentul in care am decis sa-mi deschid propriul salon. Aveam spatiul si asa a pornit visul The Lash Lounge. Oamenii de aici sunt fosti corporatisti, oameni ca si mine care s-au decis sa-si schimbe profesia", a spus Miruna VASILE.

"Am plecat toti de la zero, in aceasta cladire si ne-am pus niste vise pe hartie. Intr-un an ele au prins contur, iar The Lash Lounge a devenit oaza noastra, alaturi de familiile noastre. Ne-am marit echipa, suntem 10 oameni acum, iar lucrurile au evoluat foarte frumos", a completat ea.

Ce pasiuni ai?

"Sa calatoresc. Calatoriile pentru mine si pentru sotul meu, chiar si pentru cea mica, sunt un adevarat hobby. Dorim sa exploram continente, oceane albastre, insule parasite. Avem targetul acesta de a face minimum 5-6 calatorii pe an. Aceasta este un alt avantaj de a fii antreprenor. Nu mai depinzi de un sef care iti da voie sa faci un lucru, efectiv te decizi si ai plecat", a spus Miruna VASILE.

Pentru 2020, Miruna - antreprenorul - si-a propus sa deschida academia de cursuri The Lash Lounge Academy, cu scopul de a crea locuri de munca, iar pe plan personal, dezvoltarea familiei. "Ne dorim sa deschidem in acest an academia de cursuri The Lash Lounge Academy, unde sa cream posturi de munca si sa formez specialisto. Observ in orice domeniu, nu doar aici ca oamenii din ziua de astazi nu isi mai doresc sa munceasca, sau nu mai sunt informati in aceasta directie. Eu la 18 ani imi doream sa fiu angajata imediat. Tinerii de acum nu-si mai doresc acest lucru, ci vor sa stea pe banii parintilor pana vor avea un salariu mare, pierzand insa experienta pe care angajatorii o cauta".

"Pe plan personal, ne dorim sa-i aducem Ericai un fratior sau o surioara. Asadar, obiectivul nostru pentru acest an, dau anul viitor, este dezvoltarea familiei", a completat ea.

Emisiunea "Despre Oameni by xprimm" a debutat in anul 2019, cu editia pilot de la Oradea, primul invitat fiind Cerasela CHIRIAC, Owner INTER Broker. Noua productie XPRIMM isi propune sa aduca in atentia publicului si a celor din piata de profil povestile de viata ale unor oameni de succes din asigurari.