1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Guvernul lucreaza la o ...

VIDEO: Guvernul lucreaza la o Ordonanta de Urgenta pentru protectia asiguratilor in cazul falimentului CITY Insurance

Premierul Florin CITU a precizat miercuri, la finalul sedintei, ca Guvernul lucreaza la doua Ordonante de Urgenta, care se afla la avizare si la Consiliul Concurentei. Una dintre ele pregateste terenul pentru momentul in care CITY Insurance, cel mai mare jucator de pe piata locala de asigurari si lider pe segmentul RCA, va intra in faliment, pentru protectia tuturor clientilor.

"Sunt doua Ordonante de urgenta in avizare. Am discutat si astazi cu Consiliul Concurentei, ar trebui sa fie pe masa Guvernului saptamana viitoare. O Ordonanta se refera la preturi (pe RCA - n.red.), iar alta se refera la situatia CITY Insurance, daca se ajunge acolo (la faliment - n.red.), pentru a ne asigura ca toti clientii sunt protejati, ca nu se ajunge ca oamenii sa aiba o dauna si sa nu poata fi platita. Deci, ne asiguram ca se vor putea plati banii de la Fondul de Garantare", a declarat Florin CITU.

VIDEO (vezi de la minutul 20):

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)a anuntat, pe 8 septembrie, ca a fost informata de catre Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), in calitate de administrator temporar al CITY Insurance S.A., ca pana la data de 6 septembrie 2021, ora 24:00, in conturile societatii nu a fost efectuata nicio plata aferenta contravalorii actiunilor subscrise de catre actionarul minoritar i3CP HOLDING BV. Astfel, compania risca sa intre in faliment.

Astfel ca nu sunt indeplinite cerintele privind restabilirea, in termenul de trei luni, a nivelului fondurilor proprii de baza eligibile care acopera cerinta minima de capital (MCR), conform Deciziei A.S.F. nr 714/03.06.2021.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara va analiza situatia de fapt si va lua deciziile care se impun, in conformitate cu prevederile legale.

In iunie a.c., Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) in vederea inlocuirii temporare a organului de conducere al CITY Insurance pentru 4 luni. In acelasi timp, asiguratorul a fost amendat cu peste 2,93 milioane lei si trebuie sa transmita un plan de finantare si redresare, iar membrii Directoratului si ai Consiliului de Supraveghere au primit amenzi de cate un milion de lei de fiecare si li s-au retras aprobarile acordate de ASF. In total amenda depaseste 10,93 milioane de lei.

Cu sediul central in Bucuresti, CITY Insurance este liderul pietei de asigurari din Romania, cu o cota de piata de 20% din total. Cu active totale de peste 700 de milioane de euro si prime brute subscrise de circa 500 de milioane de euro, CITY Insurance are in acest moment mai mult de 4 milioane de asigurati.

 

PROMO