1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Elementele unei strategii ...

VIDEO: Elementele unei strategii de promovare online de succes

Despre cum sa gandim si sa aplicam strategia potrivita de promovare pentru a ajunge in primele pozitii ale cautarilor pe Google, si nu numai, au discutat Alin NITA - moderator, General Manager al FivePlus Solutions -, Sergiu COSTACHE - XPRIMM Asigurari & Pensii - si Csaba DEMETER - Marketing Manager la Frisomat Romania in cadrul emisiunii Forum IT, pe Canal 33 Romania.


"Singura constanta in aceasta perioada este schimbarea. Vedem ca motorul de cautare Google schimba mereu algoritmii pentru a fi mai buni, pentru a urmari anumite criterii bazate pe interese mai competitive. De pe alta parte, o alta schimbare este cea a mediului economic in care traim. In acest context vorbim pe de-o parte de supravietuirea businessului si pe de alta parte vorbim de o batalie in cresterea organica in motoarele de cautare. Astfel, una dintre metodele de promovare este cum facem sa crestem organic in motoarele de cautare", a afirmat Alin NITA.

Cum vede un om de media aceasta pozitionare a unor clienti in mediul online?

"Prima pagina este una singura. Cum poti ajunge acolo? Cu bani, continut de calitate si cu inteligenta - SEO. Cred ca cea mai inteligenta forma de a ajunge pe prima pagina este sa combini cele trei aspecte si sa lucrezi cu cineva care se pricepe mai bine decat tine la asta. Adica, daca vrei sa vorbesti despre asigurari, poate ca e bine sa treci de la un asigurator la altul, dar cel mai bine ar fi sa vorbesti cu un broker de asigurare. In domeniul informatiei, noi suntem un broker de informatie. De exemplu, daca vrei informatii despre piata de asigurari apelezi la noi. Dra cum am ajuns pe prima pagina? Cu foarte multa munca. Site-ul 1asig.ro a fost lansat in 28 noiembrie 2000 - este unul dintre cele mai vechi si mai cunoscute locuri in care poti gasi informatii de asigurari. Sunt 22 de ani de munca in cadrul XPRIMM", a raspuns Sergiu COSTACHE.

"Pe prima pagina in motorul de cautare Google am ajuns prin multa munca pentru ca nu am investit foarte multi bani, insa la un anumit moment al dezvoltarii noastre am simtit nevoia asta de optimizare SEO - Search Engine Optimization. E o dorinta naturala sa fii pe prima pagina. Pe prima pagina locurile sunt limitate, se ajunge acolo cu foarte multa munca si prin parteneriate - de exemplu, daca ai o firma care sa se ocuep de SEO este bine sa lucrezi cu ea", a adaugat el.

Este important sa fim in prima pagina (pe motoarele de cautare)?

"Daca nu esti pe prima pagina, nu existi. E clar ca trebuie sa avem mai multe tehnici sau directii. (...) De-a lungul anilor am inteles ca vanzarile si marketingul trebuie sa mearga impreuna. Acest lucru este cu atat mai mult vizibil in perioada aceasta in care sunt la ordinea zilei intrebari precum "cat mai investim, daca mai investim, daca taiem sau nu ceva" si atunci incercam sa optimizam campaniile noastre", a afirmat Csaba DEMETER.

Cat de mult conteaza continutul jurnalistic si cum este el potrivit astfel incat sa ajutati si clientii sa ajunga cat mai vizibili in motoarele de cautare pe baza acestuia?

"Este o atentie deosebita pe care o acordam partii de continut. Ea trebuie sa aiba o anumita coerenta si congruenta. In primul rand, informatia este naturala, dar avem si un set de reguli, dar nu foarte multe. Continutul trebuie sa fie cat mai natural, cat mai adecvat si cat mai original. In privinta asta, in momentul in care avem clienti despre care vorbim exista o tehnica de strecurare a informatiei care nu poate fi cantitativ foarte mare. Toate aceste influente sunt subtile, pentru ca aceste lucruri care tin de SEO sunt subtile", a precizat Sergiu COSTACHE.

Mai multe declaratii gasiti in video de mai sus!

Sursa foto: Facebook / Canal 33