1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO: Dorel DUTA, despre istoria ...

VIDEO: Dorel DUTA, despre istoria Hobbit Broker, 25 de ani in asigurari si traiectorie profesionala

Probabil multi dintre dumneavoastra v-ati intrebat de unde vine denumirea de Hobbit Broker sau daca exista vreo legatura cu seria de filme "The Hobbit". Dorel DUTA, Directorul General al companiei, ne-a povestit in cel mai recent interviu Despre Oameni despre semnificatia denumirii companiei, asigurarile de acum 25 de ani, familie si oameni dragi.


"M-am nascut intr-un sat langa Valenii de Munte, intr-o familie cu cinci frati. La scoala am fost printre premianti, iar viata acelor vremuri m-a invatat sa ma descurc de-a lungul vremurilor. S-a decis sa nu intru la liceu pentru ca tata imi spunea faptul ca e mai importanta o meserie decat scoala, asa ca am terminat profesionala, m-am angajat la o intreprindere unde tata lucra deja de cativa ani si la sectorul prototipuri. Am sesizat ca este mai greu cu munca, asa ca ulterior am decis sa urmez liceul seral, apoi am mers la Facultatea de Drept", a precizat Dorel DUTA.

Primul contact cu sectorul asigurarilor l-a avut in 1995, printr-o cunostinta care lucre la Asigurari Ion Tiriac, filiala Ploiesti, unde s-a angajat ca agent vanzari.

"In martie, 1995, m-am angajat ca agent de asigurari la Asigurari Ion Tiriac. Prima polita incheiata a fost la un amic, care locuia la etajul 7 intr-un bloc nou, si caruia i-am incheiat o asigurare de locuinta. Pe urma, lucrurile au inceput sa functioneze si sucursala din Ploiesti sa se dezvolte. Apoi s-a deschis agentia de la Valenii de Munte de care m-am ocupat o perioada de timp in calitate de director. Intre timp, activitatea de intermediere in asigurari incepuse sa prinda avant, astfel ca am decis sa incep activitatea la Hobbit Broker", spune oficialul Hobbit BROKER.

Care estesemnificatia logo-ului Hobbit Broker?

"Unul dintre asociatii grupului de companii a trait o perioada de timp in tarile nordice, iar hobbit-ul (n.r. ca personaj mitic) face parte din cultura lor. Hobbit-ul este prin natura lui un personaj mic care traieste sub pamant. A stiut dintotdeauna sa fructifice resursele naturale - sub pamant vara este racoare si iarna cald, insa mai ramanea o problema: cum sa iti iluminezi incaperea. Foloseau lumina captata de la soare cu ajutorul unui cristal pe care noi il avem in sigla. Vara incarcau cristalul cu lumina soarelui si le ajungea pentru sase luni de zile si trebuiau sa iasa din nous a-si incarce cristalul. Noi, atunci, fiind companii mici in grup, fara experiente multinationale, se potrivea foarte bine denumirea cu politica noastra", a completat el.

Isi aminteste cu drag de primii bani castigati in vremea copilariei din returnarea de sticle si borcane la cooperativa din satul natal. "Adunam fructe de padure, sticle si borcane pe care le duceam la cooperativa din sat si pentru care primeam bani pe care ii cheltuiam la balci si daca ne mai ramaneau ceva bani ne cumparam si cateva caiete pentru luna septembrie cand incepea scoala", a mai spus Dorel DUTA.

Pe langa activitatea de la Hobbit Broker, Dorel DUTA este si presedintele UNSICAR, Uniune care in acest an implineste 20 de ani.

Urmariti interviul integral pe pagina de YouTube XPRIMM. Daca nu v-ati abonat insa la canalul nostru va invitam sa o faceti, sa dati click si pe clopotel, astfel incat sa fiti notificati de fiecare data cand postam ceva nu.