1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
VIDEO:  Antreprenor in Asigurari, ...

VIDEO: Antreprenor in Asigurari, cu Victor SRAER - OTTO Broker

Antreprenor in Asigurari, o emisiune cu si despre antreprenori si intraprenori, l-a avut ca invitat pe Victor SRAER, CEO-ul OTTO Broker, care a vorbit despre cei 20 de ani de activitate in piata, proiecte actuale si viitoare, dar si despre antreprenoriat sau provocarile ultimului an.

Acesta a vorbit despre proiectul cu care doreste sa marcheze cele doua decenii de activitate. "Este vorba de proiectul nostru aniversar de 20 de ani, pe care am ales sa il facem pe Via Transilvanica, unde vom parcurge 20 de etape, timp de aproximativ 20 de km fiecare etapa, timp de 20 de zile, pornind de la Putna si vom termina la Malancrav, in zona cetatilor sasesti. Facem demersul asta pentru ca vrem foarte mult sa contribuim la un proiect de anvergura pentru Romania, care este Via Transilvanica, un proiect pe care vrem sa il promovam in special in randul industriei de asigurari si in general in randul publicului larg. In acelasi timp vrem sa si finantam amenajarea a 20 de km pe acest drum cu ocazia aniversarii noastre, ca o contributie pe care o aducem la Romania frumoasa pe care Via Transilvanica o construieste".


Ce inseamna acesti 20 de ani de OTTO Broker pentru tine?

"Acesti 20 de ani de OTTO Broker inseamna o calatorie probabil foarte asemanatoare cu calatoria de pe Via Transilvanica, un drum in care am invatat extraordinar de multe lucruri, in care am cunoscut oameni fantastici si in care imi place sa cred ca am crescut si eu ca om si ca profesionist. E un drum pe care imi propun sa il continui mai departe", a raspuns Victor SRAER.

Care a fost cel mai greu moment din istoria OTTO Broker?

"Se bat multe momente pentru podiumul asta sau pentru locul castigator. Cred ca unul dintre momentele cele mai aspre a fost la un moment dat cand parea ca noi ca breasla nu suntem doriti in industria asta si nu intelegeam de ce. Au mai fost diverse alte momente conjuncturale, in care situatii externe, crize sau diverse modificari legislative cu impact aproape de pe o zi pe alta ne influentau semnificativ veniturile si atunci trebuia sa gasim solutii sa ne reliem", a precizat CEO-ul OTTO Broker.

Cum a reusit OTTO Broker sa treaca peste provocarile anului 2020?

Victor SRAER a explicat ca doua treimi din business au fost inchise timp de trei luni si apoi puternic afectate de scaderile de trafic din centrele comerciale. "Dar la aceasta realitate am avut cateva masuri pe care le-am luat si cateva lucruri care veneau din trecut - investitiile noastre in tehnologie ne-au ajutat foarte mult sa mentinem o buna parte din clientii care erau obisnuiti sa cumpere exclusiv intr-o interactiune fizica la o agentie OTTO Broker sau un birou OTTO Broker. Am avut din pacate si clienti care nu sunt digitalizati deloc, pentru ca Romania are si aceasta dimensiune complet nedigitala si nu este deloc de neglijat, chiar si in mediul urban mare. Am luat decizii repede. Atunci cand au fost decizii gresite le-am schimbat de asemenea repede, deci nu am persistat in greseala si am continuat sa tinem viu mindsetul nostru de crestere si sa vedem unde putem sa crestem in aceasta perioada de pandemie si acolo am apasat pedala de acceleratie si s-a intamplat lucrul acesta in divizia corporate, in special, unde am alocat si niste resurse suplimentare si unde eram pregatiti pe o serie de linii de business si specializari, care au fost favorizate de fapt de pandemie".

El a mai spus ca retailul isi revine. "Eu ma astept ca trimestrul patru sa fie unul dificil, pentru ca ma astept sa avem un val patru si diverse restrictii, impuneri din cauza acestui val pandemic. Suntem pregatiti, vor fi provocari noi, dar cred ca suntem mai echipati decat eram anul trecut in martie".

Ce te-a determinat sa devii antreprenor, ai avut chemarea asta din copilarie?

"Intotdeauna. As zice ca sunt nascut antreprenor. Prima data am fost nevoit sa ma ocup de afacerile familiei, la 16 ani. Una din deciziile mele grele a fost la 18 ani, cand trebuia sa ma hotarasc daca voi continua pe drumul antreprenoriatului acolo in orasul natal, in Bacau, sau daca ma duc sa imi continui studiile si am luat decizia, pentru care ma felicit si astazi, de a-mi continua studiile, dar antreprenoriatul m-a atras si, in paralel cu lucrarea de diploma, imi pregateam si business planul si atrageam finantare pentru compania de brokeraj, dupa 4 ani in care fusesem angajat. Ma atrage faptul ca pot sa pun in practica mereu idei noi, lucruri de care nu duc lipsa. Cred foarte mult in libertate si o gasesc cel mai bine in antreprenoriat", a raspuns Victor SRAER.

Mai multe declaratii puteti urmari in video-ul de mai sus!

Pentru a urmari toate emisiunile, dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!