1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Unul din sapte britanici va opta pentru asigurari mai ieftine din cauza crizei costului vietii

Cea mai recenta editie a studiului "Cost of Living Behaviour Tracking", publicat de Consumer Intelligence, a dezvaluit faptul ca consumatorii britanici renunta sau isi modifica politele de asigurare in incercarea de a economisi bani in timpul crizei legate de costul vietii.

Aproximativ 7% dintre oameni au redus deja costurile de asigurare in ultimele trei luni, iar alti 7% se gandesc sa faca acest lucru in viitor. Dintre cei care au facut deja reduceri, 67% spun ca au trecut la alternative mai ieftine, in timp ce 43% au decis sa anuleze complet unele polite.

Catherine Carey, sefa departamentului de strategie pentru consumatori de la Consumer Intelligence, a declarat: "Am urmarit costul vietii si impactul acestuia asupra comportamentului consumatorilor timp de mai multe luni si este clar ca acestia cauta cat mai multe modalitati de a economisi bani.

Aceste ultime rezultate ale Viewsbank arata o tendinta ingrijoratoare, si anume ca, in incercarea tot mai mare de economisire, un numar mare de consumatori anuleaza politele de asigurare sau trec la o oferta mai ieftina."

Un efect suplimentar pe care costul vietii l-a avut asupra asigurarilor este cel asupra despagubirilor. Cinci la suta dintre oameni spun ca au devenit mai predispusi sa faca o cerere de despagubire falsa sau exagerata, in timp ce 30 la suta dintre oameni spun ca au devenit mai putin predispusi sa depuna o astfel de cerere.