1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
UNSICAR a aderat la Consiliul ...

UNSICAR a aderat la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR) a aderat la Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) pentru a contribui la dezvoltarea IMM-urilor in general si a societatilor membre ale Uniunii, precum si a mediului de afaceri din Romania, se arata intr-un comunicat de presa transmis 1asig.ro.

“Ne bucuram sa devenim membri ai Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania pentru ca astfel se creeaza oportunitati multiple si impreuna, bazandu-ne pe experientele proprii, putem sa facem mai mult pentru dezvoltarea IMM-urilor in general si a celor din distributia de asigurari. Venim in CNIPMMR cu experienta membrilor nostri si ne vom sustine reciproc pentru ca IMM-urile sa fie si mai importante in economia romaneasca si o voce mult mai puternica in dialogul constructiv pe care il avem cu autoritatile”, a declarat Dorel DUTA, presedintele UNSICAR.

„Salutam aderarea UNSICAR, o organizatie cu un numar important de membri, tot IMM-uri, care aduce ca asset experienta in domeniul asigurarilor si care in acelasi timp va beneficia de suportul nostru. CNIPMMR singura confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM- uri, avand 60.000 de membri, peste 100 de structuri teritoriale in toata tara, deruleaza proiecte proprii si europene, are numeroase propuneri legislative, un dialog constant cu autoritatile si UNSICAR devine de acum parte in activitatile noastre dedicate sustinerii IMM-urilor si dezvoltarii mediului de afaceri”, afirma Florin JIANU, presedintele CNIPMMR.

Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), organizatie infiintata in anul 2000, reprezinta 80 de companii – de brokeraj de asigurare, de regularizare daune si de pregatire profesionala, cu peste 25 000 de oameni si cu o cota de piata cumulata ce depaseste 68% din piata de brokeraj de asigurare. Uniunea reprezinta interesele colective ale membrilor sai si colaboreaza cu institutiile publice pe aspecte care privesc piata de brokeraj de asigurare si consumatorul de produse de asigurare.

UNSICAR este membru cu drepturi depline a BIPAR (Bureau International des Producteurs d’Assurances et de Reassurances), organizatie internationala infiintata in 1937 care reuneste asociatiile profesionale nationale ale intermediarilor in asigurari si care este principalul partener de dialog cu intermediarii de asigurari pentru pentru institutiile europene de reglementare.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania a fost infiintat in anul 1992 si este o confederatie patronala reprezentativa la nivel national pentru IMM-uri, cu personalitate juridica, independenta, non-profit si apolitica. CNIPMMR are in structura sa 8 federatii regionale, in toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei, precum si membri asociati (organizatii patronale teritoriale si sectoriale - de ramura, tineri intreprinzatori si femei de afaceri).

CNIPMMR este membru al comitetului director al SMEUnited, organizatia IMM-urilor europene cu aproximativ 70 de organizatii membre din peste 30 de tari, recunoscuta ca partener social european. 

CNIPMMR, este partener al retelei europene de antreprenoriat, ENTERPRISE EUROPE NETWORK - EEN, initiativa a Uniunii Europene, cea mai mare retea care sprijina intreprinderile sa inoveze si sa isi dezvolte activitatea pe alte piete, prin servicii specializate acordate expertilor din cadrul a peste 600 de centre, cu expertiza specifica, situate in fiecare regiune a Uniunii Europene si nu numai.