1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UNIQA: profit peste estimari in T1

UNIQAAsiguratorul austriac UNIQA a anuntat pentru primul trimestru al anului curent un profit net de 46 mil. EUR, cu 65,4% mai mult comparativ cu perioada similara din 2006.

Profitul brut a crescut cu 40,4%, pana la 63,2 mil. EUR, in perioada mentionata.
Rezultatele obtinute au depasit estimarile specialistilor, conform carora profitul net si cel brut urmau sa atinga valoarea de 40,6 mil. EUR, respectiv 60,5 mil. EUR.

In schimb, volumul primelor brute subscrise, de 1,32 mld. EUR, realizat in primele trei luni din 2007, nu a ajuns la nivelul celui din perioada similara a anului anterior, de 1,38 mld. EUR. Analistii estimasera prime brute subscrise de 1,45 mld. EUR.

Cauza acestei scaderi, conform specialistilor din piata asigurarilor, in special in Europa Occidentala, a fost atribuita evolutiei exceptionale din 2006 a asigurarilor de viata din aceasta zona, cand fiscalitatea din Italia a condus la cresterea volumului de afaceri.
UNIQA a depasit estimarile in privinta profitului net, profitand, in perioada analizata, de scaderea daunalitatii si de o situatie meteorologica favorabila.

Pentru intreg anul 2007, asiguratorul austriac intentioneaza realizarea unui profit net de 270 mil. EUR, excluzand orice profit ce ar putea proveni din reducerea recenta a participatiei sale la STRABAG SE, importanta companie austriaca de constructii.