1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

UNICREDIT Tiriac: noile norme de creditare in doua luni

UNICREDIT Tiriac BankUNICREDIT Tiriac Bank va depune noile norme de creditare la banca centrala probabil in doua luni, deoarece principalul obiectiv al bancii a fost obtinerea aprobarii de la BNR pentru implementarea normelor din HVB Tiriac Bank in UNICREDIT Tiriac Bank, a declarat, pentru NewsIn, Presedintele Executiv al bancii, Rasvan RADU.

"Prioritara pentru noi a fost finalizarea procesului de fuziune, cu impact minim asupra clientilor. In perioada prefuziunii, ne-am concentrat pe obtinerea de la BNR a aprobarii pentru implementarea normelor de creditare din HVB Tiriac Bank in UNICREDIT Tiriac Bank", a precizat Rasvan RADU.
El a adaugat ca urmeaza sa analizeze si posibilitatea modificarii politicii de creditare pentru persoane fizice, iar eventualele modificari vor tine cont de politica prudenta de risc abordata la nivelul grupului UNICREDIT.

UNICREDIT Tiriac Bank isi propune o pozitie in topul primelor banci din punct de vedere al profitabilitatii. "Cresterea activelor nu se afla printre obiectivele UNICREDIT in Romania. Daca raportam dimensiunea bancii la profitul obtinut in primul trimestru al anului, putem spune ca deja suntem una dintre cele mai profitabile banci din sistem. Suntem interesati sa ne aflam in topul bancilor, in primul rand din punctul de vedere al eficientei si al calitatii serviciilor", a adaugat Presedintele Executiv al bancii.

HVB Tiriac si UNICREDIT Romania au obtinut, cumulat, un profit brut de 83 mil. lei (24,74 mil. EUR) in primul trimestru, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita dezvoltarii afacerii si extinderii retelei.

In 2006, bancile au afisat un profit inainte de impozitare, cumulat, de 55 mil. lei. Cresterea s-a datorat, in special, dezvoltarii bancilor pe toate segmentele, dar si extinderii teritoriale odata cu deschiderea de noi sucursale bancare.
Tot in primul trimestru al anului, cele doua banci au inregistrat active in valoare de 12,07 mld. lei (3,6 mld. EUR), in crestere cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

UNICREDIT Romania a obtinut, in 2006, un profit net de 16 mil. lei, de peste trei ori mai mare decat cel din 2005, datorita cresterii puternice a veniturilor operationale ca urmare a extinderii din ultimii doi ani.
HVB Tiriac Bank a obtinut, in 2006, un profit net de 159 mil. lei, in scadere cu 16,2% fata de anul anterior, din cauza costurilor integrarii in HVB si ulterior in UNICREDIT.