1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Tendinte surprinzatoare:

Tendinte surprinzatoare: "De la daune auto multe si mici, pe masini vechi, la unele unice si mari, pe masini scumpe!"

In primul semestru al anului 2023, piata asigurarilor a subscris prime brute de peste 9 miliarde de lei, in crestere de aproape 4% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, s-au majorat si daunele, care au ajuns la valoarea de aproape 4 miliarde lei.

Invitata noului format al emisiunii Stirile Saptamanii, Maria GANEA-BOGHIAN, Managing Director al ASISOFT, a precizat ca "odata cu iesirea din piata a companiei Euroins, tipologia < multe daune mici pe masini mai vechi>> s-a schimbat in "< dauna importanta, pe masini noi si foarte scumpe>>".

"Aceasta noua tendinta a avut un impact financiar puternic asupra companiilor de asigurari. Numarul daunelor totale este in crestere, iar valoarea lor este mare, caci sunt masini mai noi. In momentul in care acestea intra in dauna totala economica, proprietarul este interesat sa o vanda, pentru ca valoarea pe care o primeste din despagubire este suficienta pentru a-si achizitiona un alt autovehicul", a mai declarat reprezentanta ASISOFT.

Mai multe detalii despre "Topul asiguratorilor in functie de daunele platite in S1 2023", aici: https://www.youtube.com/watch?v=7urTA4BDQKw

Intrebata ce alte tendinte a observat in ceea ce priveste plata daunelor, Maria GANEA-BOGHIAN a raspuns ca: "Asiguratorii incearca sa se miste cat mai repede posibil. Volumul daunelor a crescut, iar liderii de piata pe acest criteriu se vor mentine ca atare si in semestrul II. In acelasi timp, mai exista si o alta tendinta pe care o vom simti curand. Comisia Europeana a ajuns la concluzia ca populatia din statele membre din Europa de Est refuza sa foloseasca sau folosesc foarte putin componentele din dezmembrari. Urmeaza modificarea legislatiei pe aceasta linie, directivele anterioare ar urma sa fie eliminate si se vor impune tinte foarte clare in aceasta zona".

"Si asta in contextul in care noi, Romania, avem de retras din uz in urmatorii ani, pentru partea de transport si sosele, in jur de 240.000 de unitati mai vechi de 15 ani", a mai adaugat ea.

"Nu in ultimul rand, asiguratii trebuie sa se astepte la o crestere a primelor de asigurare, iar cresterea primelor va conduce la o crestere a despagubirilor care se vor face in piata de asigurari", a adaugat Maria GANEA-BOGHIAN in finalul interventiei sale.

Mai multe detalii privind tendintele in daunele auto si Topurile asiguratorilor dupa daunele platite, regasiti in noul format al "Stirilor Saptamanii" de pe canalul XPRIMM (link de abonare) de pe YouTube si in video-ul atasat: (link emisiune St.Sapt.).