1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Tendinta crescatoare pentru asigurarile din Belarus

Potrivit rezultatelor activitatii din primul trimestru al acestui an, companiile de asigurare din Belarus au raportat prime brute subscrise din asigurari generale in valoare de 40,5 mil. EUR, platind despagubiri de 22,3 mil. EUR.

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul subscrierilor a crescut cu 20,4%, iar platile s-au redus cu 32,2%. Aceste date au fost publicate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor din cadrul Ministerului de Finante din Belarus, la inceputul lunii.

Totodata, pe linia asigurarilor de viata, societatile de profil din Belarus au inregistrat prime brute subscrise in valoare de 2,3 mil. EUR si au platit despagubiri de 180.300 EUR. In comparatie cu perioada similara a anului 2005, subscrierile au crescut cu aproape 40%, iar plata daunelor s-a redus cu 25,6%.

Astfel, asigurarile de viata detin o pondere de 5,4% in totalul subscrierilor. Lider pe acest segment, cu o cota de piata de 64,5%, este societatea STRAVITA, companie fiica a BELGOSSTRAKH, care este lider pe segmentul asigurarilor generale, cu o cota de piata de aproape 60%.