1asig.ro
1asig.ro

Swiss Re: Primele globale pe segmentul P&C vor creste, in 2021, cu 3,8%

5 min. / 1.540 cuvinte
Dupa o reducere moderata inregistrata anul acesta in cresterea globala a primelor de asigurari non-life, pe fondul pandemiei COVID-19, Swiss Re Institute se asteapta ca primele globale pe segmentul Property & Casualty (P&C) sa revina anul urmator cu o crestere de 3,8%, informeaza Reisurance News.

PROMO


O analiza realizata recent de Jerome HAEGELI - Group Chief Economist, Swiss Re -, exploreaza potentialul de crestere pentru piata de asigurari non-life, dar si un mediu global mai puternic in 2021, cu un impuls pozitiv preconizat sa continue mai ales in spatiul liniilor comerciale de business.

Potrivit lui Jerome HAEGELI, scaderea inregistrata anul acesta la nivelul primelor de asigurare este de o magnitudine similara celei observate in 2008, dupa criza financiara globala. In acelasi timp, contractia economica estimata anul acesta, pe fondul pandemiei, este de asteptat sa fie de 4%, un nivel mult mai abrupt decat cel de 1,8% inregistrat in 2008 - 2009.

"Din aceasta perspectiva, atunci cand analizam cresterea primelor de asigurare la nivel global, pietele de asigurari sunt mai predispuse la o revenire mai rapida si mai puternica decat cea pe care o sugereaza, in prezent, indicatorii economici globali. O astfel de redresare ar trebui sa stimuleze cresterea globala pe pietele de asigurari non-life, in 2021, chiar daca acest segment se confrunta inegal cu pandemia", sutine Jerome HAEGELI.

Situatia actuala prezinta avantaje si dezavantaje, deoarece, desi cresterea primelor va fi afectata negativ de scaderea liniilor de asigurari legate de activitatea comerciala, preturile asigurarilor comerciale continua sa se consolideze, ceea ce, in opinia reprezentantului Swiss Re, este un element care sta la baza cresterii primelor in anul curent.

"Per ansamblu, ne asteptam la o reducere moderata a cresterii globale a primelor de asigurari non-life, ca urmare a crizei COVID-19, si, apoi, la o revenire puternica a primelor globale de asigurari P&C cu 3,8% in termeni reali, in 2021", a mai punctat Jerome HAEGELI.

Pe langa potentialul de crestere, in 2021, pentru piata de asigurari non-life, Jerome HAEGELI mai observa o crestere a preturilor pe mai multe linii, mai ales in ceea ce priveste liniile de credite si garantii, care, la fel ca in cazul raspunderilor, vor experimenta, probabil, daune mai mari in 2020 si 2021.

"Alaturi de necesitatea ca preturile sa acopere tendintele de crestere a pierderilor, este posibil ca mediul scazut al ratei dobanzii sa genereze o crestere a preturilor pe pietele de asigurari comerciale", mai spune reprezentantul Swiss Re.

"Per ansamblu, analiza noastra arata ca piata asigurarilor non-life va creste in continuare, determinata, in principal, de cresterea expunerii la nivel global, mai ales pe fondul noilor riscuri emergente care rezulta ca urmare a cresterii rapide in Asia. Elementele fundamentale ale subscrierii, cum ar fi selectarea riscurilor si a preturilor, administrarea portofoliului, termeni si conditii corespunzatoare si formularile contractuale vor fi esentiale pentru subscrierile viitoare", subliniaza Jerome HAEGELI - Group Chief Economist, Swiss Re.

470 accesari
Sondaj

Locuinta ta este protejata prin asigurare?

- Da, obligatorie si facultativa
- Da, doar obligatorie
- Nu


PROMO