1asig.ro
1asig.ro
Subscrierile METROPOLITAN Life au ...

Subscrierile METROPOLITAN Life au avansat cu 19% in 2019

5 min. / 1.540 cuvinte
METROPOLITAN Life anunta o crestere de 19% a primelor brute subscrise la finalul anului 2019 fata de anul precedent, continuand tendinta trimestriala inregistrata pe parcursul anului. 
 
Astfel, volumul total al primelor brute subscrise in 2019 a fost de 363,13 milioane de lei, mai mare cu 19% fata de 2018, cand valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat la aproape 305,52 milioane de lei.

"Rezultatele anului trecut sunt, pentru noi, in primul rand, un raspuns direct din partea consumatorului roman, care arata ca are nevoie si se preocupa de siguranta sa financiara, si vrea sa investeasca in protectia sa si a familiei. Pentru a face accesibile instrumentele de protectie financiara, investim continuu in operatiunile noastre si in portofoliul de produse, astfel incat acestea sa fie adaptate nevoilor reale de asigurare si riscurilor intampinate de clientii nostri", a declarat Carmina DRAGOMIR (foto), CEO, METROPOLITAN Life.

De asemenea, pe parcursul anului 2019 au fost platite indemnizatii totale in valoare de 99,72 milioane de lei, cu 13% mai mult fata de anul 2018, cand acestea s-au ridicat la peste 88 milioane lei.

In cei 20 de ani de activitate pe piata locala, METROPOLITAN Life a platit despagubiri in valoare de peste 238 milioane lei pentru mai mult de 57.000 de cazuri despagubite ale clientilor aflati in momente dificile ale vietii.

METROPOLITAN Life este parte a MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurari de viata din lume, si sucursala a companiei irlandeze Metlife Europe d.a.c.. Infiintata in 1868, MetLife ofera, la nivel global, asigurari de viata, planuri de pensii, beneficii pentru angajati si servicii de administrare a activelor. In Romania, METROPOLITAN Life are peste 21 ani de activitate pe piata de asigurari de viata.

In prezent, 2,5 milioane de clienti beneficiaza de asigurari de viata si pensii private obligatorii oferite de METROPOLITAN Life la nivel local.

Piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 11 miliarde de lei, in crestere cu peste 8% fata de valoarea inregistrata in anul 2018, se arata in raportul oficial publicat de ASF. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale a crescut cu 8,5% in anul 2019 comparativ cu anul precedent, in timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o crestere de 7,3%.


PROMO
1.888 accesari
Sondaj

Care este riscul de care te temi cel mai mult pentru locuinta ta?

- Cutremur
- Inundatii
- Alunecari de teren
- Incendii
- Furtuna
- Furt
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO