1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
#StamAcasa, dar continuam

UNIQA acopera riscurile asociate pandemiei de coronavirus

UNIQA a anuntat ca acopera riscurile asociate pandemiei de coronavirus, atat pentru politele aflate in portofoliu, cat si pentru politele nou incheiate, in conditiile in care, in practica standard, contractele de asigurare incadreaza pandemiile drept excluderi.

VIDEO: Cristian ILE, EXA Broker: Respectul dintre entitatile din asigurari si client ne va face sa mergem inainte cu bine

Continuam sa #stamacasa si sa discutam cu brokerii si asiguratorii despre cum s-au adaptat la munca remote, ce inseamna pentru ei aceasta perioada de pandemie si cum le sunt afectate afacerile, dar, in acelasi timp, aflam si care a fost parcursul profesional al acestora, pentru a-i putea cunoaste si altfel. Despre acestea si nu numai au discutat Cristian ILE, Director General EXA Broker - si Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari si Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

EximBank lanseaza un nou produs de asigurare pentru exportatori in contextul COVID-19

EximBank lanseaza, in contextul pandemiei COVID-19, un nou produs de asigurare pe termen scurt in numele si in contul statului roman care permite continuarea afacerilor si pastrarea locurilor de munca prin preluarea riscurilor comerciale si politice aferente debitorilor din tarile Uniunii Europene si OECD.

VIDEO: Ora de Risc, Editie Speciala - Doua asigurari esentiale in ziua de azi

Despre rolul asigurarilor de viata si sanatate, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, precum si despre utilitatea acestora in perioadele de criza precum cea traversata acum au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat in Cancelaria Prim-Ministrului -, -Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cea mai recenta Editie Speciala a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM.

VIDEO: Cerasela CHIRIAC: Este un timp al schimbarii, al invatarii

Timpul pare ca s-a oprit in loc, dar s-a oprit intr-un moment in care afara, acel afara la care visam cu totii tot mai mult, bate un vant taios. Un vant al schimbarii, caruia nu putem sa ne impotrivim. Nu daca vrem sa fim aici si maine. Mai mult, nu trebuie doar sa ne lasam purtati de vant, ci sa il facem sa ne poarte in directia in care vrem noi. Cum facem asta? "StamAcasa, dar continuam" aduce astazi o noua perspectiva in acest sens, cea oferita de Cerasela CHIRIAC - Owner, INTER Broker.

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari doneaza 80.000 euro pentru achizitia a 5 aparate ATI pentru tratarea pacientilor COVID-19

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari sustine eforturile de combatere a noului coronavirus, prin dotarea cu cinci aparate ATI in valoare de 80.000 de euro a spitalului modular - construit de asociatia "Daruieste Viata" in curtea Spitalului Elias din Bucuresti pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19 - precum si a unor spitale din tara.

VIDEO: Otilia MIHAI, Consultant AA: Se remarca o crestere a subscrierii de asigurari de locuinte, care speram sa se mentina

Incertitudinea care vine la pachet cu situatia din aceasta perioada nu poate fi combatuta decat printr-o comunicare constanta cu toti actorii din piata si prin strangerea de informatii de la fiecare dintre ei. #StamAcasa, dar continuam este rubric ace face exact acest lucru: obtine informatii la cald despre cum traverseaza piata de asigurari si industriile conexe aceasta etapa. Otilia MIHAI, Director General, Consultant AA Broker este cea a carei experienta a constituit baza materialului dedicat de astazi.

VIDEO: Daniel JINGA, SOFTELLIGENCE - Pentru digitalizare, COVID-19 a fost cel mai bun impuls

COVID-19 reprezinta o drama in acest moment pentru sistemul medical din intreaba lume, dar pentru digitalizare a create furtuna perfecta care sa scoata din letargie si companiile care inca se opuneau schimbarilor impuse de tehnologie. Despre toate acestea am discutat la "#StamAcasa, dar continuam" cu Daniel JINGA, Consulting Director, SOFTELLIGENCE.

OMNIASIG extinde acoperirea asigurarii de sanatate in perioada de criza impusa de COVID-19

OMNIASIG Vienna Insurance Group a anuntat ca extinde acoperirea asigurarii de sanatate in contextul pandemiei provocate de noul coronavirus, fara niciun cost suplimentar din partea clientilor, oferind o indemnizatie fixa persoanelor diagnosticate cu COVID-19.

VIDEO: PRESTIGE Broker: 70% dintre clientii de la punctele de lucru din centrele comerciale au trecut online

La aproape o luna de la momentul decretarii starii de urgenta, principalii actori din piata de asigurari incep sa isi faca o idee mai clara despre perioada pe care o traversam, provocarile pe care trebuie sa le infrunte, dar si oportunitatile pe care nu trebuie sa le rateze. Despre ele ne-a vorbit la rubrica "#StamAcasa, dar continuam" si George ZAHARESCU, Director General, PRESTIGE Broker, una dintre companiile de intermediere in asigurari cu puncte de lucru in marile centre comerciale, care a trebuit sa caute rapid solutii adaptate contextului actual.

VIDEO: Campeanu, ISF - Criza trece, ceea ce inveti iti ramane!

Despre adaptarea activitatii Institutului de Studii Financiare la aceasta perioada, masurile luate in beneficiul distribuitorilor de asigurari, si nu numai, au discutat Catalin CAMPEANU - Directorul General Adjunct al ISF -, si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul celei mai recente Editii Speciale a emisiunii #OraDeRisc #DeAcasa by XPRIMM.

VIDEO: Ciprian LADUNCA: Asiguratorii ar putea folosi criza ca pe o oportunitate de a mai face un pas spre digitalizare

Criza provocata de pandemia COVID-19 afecteaza intreaga economie nationala. Important este ca firmele sa-si implementeze o gandire strategica pentru perioada urmatoare, astfel incat sa-si poata continua activitatea. Despre acestea, precum si despre masurile ce ar trebui luate de companii dupa perioada de criza financiara, dar si despre oportunitatile pe care asiguratorii romani le-ar putea identifica, ne-a povestit Ciprian LADUNCA, Managing Partner al companiei de consultanta LCL, in cea mai recenta editie a rubricii "#StamAcasa, dar continuam".

EIOPA solicita pietei de asigurari sa ia masuri pentru atenuarea impactului COVID-19

EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale atrage atentia asupra impactului pandemiei de Coronavirus si subliniaza nevoia de flexibilitate in interesul consumatorilor, insa precizeaza ca acoperirea retroactiva a anumitor riscuri care nu au fost initial incluse in contracte ar putea crea riscuri semnificative de natura a afecta solvabilitatea, afectand in cele din urma si protectia asiguratilor.

VIDEO: GLOBASIG se implica in proiecte de sustinere a cadrelor medicale si indeamna intreaga industrie sa i se alature

Dincolo de adaptarea rapida la noile realitati de lucru ale acestui moment si de evaluarea constanta a impactului pe care criza aceasta o are asupra businessului, unele companii din piata de asigurari au pus pe lista de prioritati si implicarea sociala, atat de necesara acum. Un exemplu este GLOBASIG Broker, care a alocat un buget de sponsorizare de 15.000 lei pentru dotarea cu materiale de protectie necesare celor care lucreaza la serviciul de Ambulanta. Detalii despre acest proiect si nu numai ne-a oferit Dan CRISTESCU, Membru in Boardul GLOBASIG Broker la rubrica "#StamAcasa, dar continuam".

ISF este alaturi de cei care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei economice si sustine reconversia lor in intermediari de asigurari

Avand in vedere situatia de urgenta, instituita prin Decretul Prezidential nr. 195/2020, publicat in Monitorul Oficial numarul 212 din data de 16.03.2020, Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara, la propunerea Institutului de Studii Financiare, a adoptat Decizia nr. 451/02.04.2020, prin care, se suspenda, pana la data de 1 iulie 2020, plata taxei de examinare pentru pregatirea profesionala initiala.