1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Sprijinul logistic si financiar al Comisiei Europene este esential pentru viitorul dialogului social in cadrul Uniunii

Partenerii sociali din UE au trimis un raspuns pentru a-si exprima ingrijorarea cu privire la modificarile propuse de Comisie in ceea ce priveste sprijinul logistic si tehnic acordat dialogului social din Uniunea Europeana.

Desi partenerii sociali saluta comunicarea Comisiei privind consolidarea dialogului social in Uniunea Europeana, aceasta nu a propus nicio solutie privind viitoarea organizare a comitetelor de dialog social sectorial (SSDC).

Partenerii au ingrijorari serioase cu privire la alternativele propuse anterior de CE: in special ideea finantarii multianuale bazate pe proiecte, care ar putea pune in pericol atat autonomia partenerilor sociali, cat si capacitatea acestora de a obtine rezultate semnificative. Lipsa de siguranta si previzibilitate a finantarii ar putea ameninta, de asemenea, insasi existenta lor.

Partenerii sunt de parere ca orice propuneri alternative ar trebui sa evite finantarea pe baza de proiecte, deoarece aceasta ar reprezenta, in special pentru cele mai mici organizatii, o sarcina administrativa uriasa si, pe termen lung, ar putea duce la incetarea dialogului social in anumite sectoare.

In timp ce partenerii inteleg constrangerile financiare existente in cadrul carora opereaza Comisia, acestia au indemnat cu tarie Comisia sa prezinte noi propuneri care sa respecte pe deplin autonomia partenerilor sociali si care ar evita o devalorizare severa a dialogului social sectorial european.