1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Soliditatea financiara si ...

Soliditatea financiara si solvabilitatea PAID au fost reconfirmate de ASF si EIOPA

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a fost reconfirmat ca fiind solid financiar si aliniat prevederilor si cerintelor regimului Solvabilitate 2, in urma auditului realizat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara si EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari.

Conform rezultatelor exercitiului Balance Sheet Reveiew (BSR), desfasurat de Autoritatea de Supraveghere Financiara si de Autoritatea Europeana de Asigurari pe durata anului 2021, rata de solvabilitate a PAID este de 332,9%, nivelul minim legal fiind de 100%.

"Ne bucura mult recunoasterea performantelor PAID, cu atat mai mult cu cat acest audit a fost unul extrem de riguros si detaliat, la un nivel de complexitate superior altor controale financiare. Aceasta reconfirmare valideaza eforturile depuse de intreaga echipa pentru alinierea la cerintele si exigentele regimului de supraveghere Solvabilitate II, astfel incat sa oferim un nivel adecvat de protectie clientilor nostri, asa cum ne-am asumat inca de la inceput", a declarat Directorul General al PAID, Nicoleta RADU (foto).

Scopul evaluarii BSR este de a facilita aprofundarea riscurilor si vulnerabilitatilor din sectorul asigurarilor din Romania, respectiv elaborarea de rapoarte privind constatarile si concluziile auditorilor. Conform procedurii, au fost analizate portofoliile de asigurari, obligatiile din contractele de asigurare si fundamentarea valorilor economice atribuite rezervelor tehnice in temeiul Directivei Solvabilitate II.

"Alaturi de aceasta reconfirmare, dovada sustenabilitatii PAID sta si in faptul ca detinem cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrala si de Est, in valoare de 1 miliard de euro, parteneriatele internationale in acest sens provenind, pentru mai bine de 50% din aceasta capacitate, de la reasiguratori cu rating AA", a explicat Nicoleta RADU.

Raportul BSR privind piata de asigurari din Romania a fost publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara pe data de 6 ianuarie 2022, pe site-ul oficial si poate fi consultat accesand urmatorul link: https://asfromania.ro/uploads/articole/attachments/61d70dc6b23c6510277494.pdf

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: - Cutremur - Inundatii - Alunecari de teren.