1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Sarbatoare sau zi obisnuita, e ...

Sarbatoare sau zi obisnuita, e bine sa fii treaz la volan si in 2022. Imparte drumul!

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a prezentat bilantul misiunilor desfasurate in contextul mini-vacantei prilejuita de Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului. Astfel, angajatii MAI au aplicat in perioada 12 - 15 august peste 36.600 de amenzi, in valoare totala de peste 14 milioane de lei, a declarat, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al MAI, Monica DAJBOG.

Datorita masurilor luate, nu au fost inregistrate evenimente de o gravitate deosebita, in planul ordinii publice. Peste 24.500 de angajati, in special politisti, jandarmi, pompieri si politisti de frontiera, au fost la datorie. Au fost sesizate aproximativ 3900 de infractiuni, dintre care 24% din oficiu.

In perioada 12 - 15 august, la nivel national s-au produs 37 de accidente rutiere grave, de doua ori mai putine fata de anul trecut si de 3 ori mai putine fata de 2019, respectiv 2020.

Politistii de circulatie au retinut peste 3.146 de permise de conducere si au fost retrase peste 1.000 de certificate de inmatriculare, in special pentru depasirea vitezei legale, consum de alcool sau substante interzise sau nereguli grave la sistemele de siguranta ale masinilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAI, 91 de soferi au fost depistati pozitivi la testul privind consumul de substante interzise.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei Romane, Dan OCTAVIAN, a informat ca, in cele patru zile de vacanta, politistii au constatat 3.753 infractiuni, dintre care 1.558 contra persoanei, 977 contra patrimoniului, 38 de natura economica, 27 la regimul armelor, explozibililor si substantelor periculoase, 18 pe linia criminalitatii organizate si 721 la regimul sigurantei rutiere.

Fii #treazlavolan! Imparte drumul!

Indiferent cu ce te deplasezi - fiie ca mergi cu masina, cu trotineta, cu motocicleta, cu bicicleta sau pe jos, fii responsabil, respecta regulile de circulatie si imparte drumul in siguranta cu ceilalti participanti la traffic.

Viteza reprezinta una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave in Romania, ponderea sa in statisticile anuale de profil fiind de aproximativ 20% din total. De retinut este faptul ca, in ultimii 10 ani (perioada 2011 - 2020), viteza a provocat, in medie, un sfert din numarul total al persoanelor decedate in accidente si, de asemenea, 23% din numarul persoanelor ranite grav, mare parte dintre acestea ramanand cu sechele posttraumatice severe.

Desi legislatia nu stabileste clar o distanta care trebuie mentinuta fata de masina din fata, se recomanda ca distanta fata de autovehiculul din fata sa fie una suficienta astfel incat sa se evite eventualele coliziuni produse in urma unor reduceri ale vitezei sau a unor franari bruste.

In cadrul editiei din acest an a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! le amintim tuturor de responsabilitatile pe care le au in trafic. Fii alaturi de noi. Fii #treazlavolan, un #pietontreaz, #treazpebicicleta, #treazpemotocicleta si #treazpetrotineta.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro. Vrei sa te alaturi campaniei? Da-ne follow pe social media:

- Facebook: Facebook.com/treazlavolan si Grupul Treazlavolan

- Instagram: Instagram.com/treazlavolan

- TikTok: https://www.tiktok.com/@treazlavolan

Sursa foto: Facebook MAI