1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
SIGNAL IDUNA relanseaza doua ...

SIGNAL IDUNA relanseaza doua produse de asigurare, pentru protejarea bunurilor si a pasagerilor

SIGNAL IDUNA relanseaza doua produse de asigurare, pentru protejarea bunurilor din locuinta in cazul unor catastrofe naturale si de protectie a pasagerilor, pentru transportul urban de tip taxi si alternativ, in caz de accidente.

Astfel, SIGNAL IDUNA reafirma angajamentul sau de a pune siguranta si confortul clientilor in centrul strategiei sale si relanseaza doua solutii de asigurare: 

•             Asigurarea bunurilor casnice impotriva riscurilor de catastrofa, ce aduce liniste proprietarului in privinta costurilor de reparare sau inlocuire a bunurilor personale afectate. 

•             Asigurarea de accidente a persoanelor dedicata transportului urban de taxi si transport alternativ 

In Romania, doar 11% dintre romani ar putea face fata din punct de vedere financiar costurilor cu repararea sau inlocuirea bunurilor afectate de un potential dezastru care le-ar afecta locuinta, rezulta dintr-un studiu sociologic realizat de IRES pentru UNSAR. 

Cu toate ca doar 1 din 5 locuinte este asigurata, companiile de asigurari din Romania au achitat, doar in 2023, despagubiri de aproape 4 milioane lei  pentru bunurile afectate, prin asigurarile facultative pentru locuinte, conform datelor UNSAR.

Odata cu achizitionarea politei obligatorii pentru locuinta (PAD), romanii pot incheia si o asigurare pentru bunurile casnice impotriva riscurilor de catastrofa, SIGNAL IDUNA oferindu-le sprijin financiar esential in cazul unor evenimente naturale neprevazute, care le-ar putea distruge bunurile achizitionate de-a lungul vietii. Aceasta este o asigurare facultativa, complementara politei PAD, ce include si asistenta la domiciliu. Asiguratii beneficiaza astfel de acoperire in cazul in care bunurile sunt afectate de calamitati naturale precum cutremure, inundatii cauzate de precipitatii abundente, topirea zapezii sau alunecari naturale de teren, avand linistea ca nu vor scoate din propriul buzunar banii necesari pentru repararea sau inlocuirea obiectelor personale afectate, in limita sumei asigurate mentionata in polita de asigurare. 

Toate acestea, la un cost accesibil, de 20 sau 69 de lei anual, in functie de planul de acoperire selectat. 

De asemenea, potrivit unui raport al Comisiei Europene, Romania este in continuare una dintre tarile care au raportat printre cele mai ridicate rate de mortalitate in 2023 in cazul accidentelor rutiere, comparativ cu media Uniunii Europene.  Astfel, in timp ce media UE este de 46 decese rutiere la un milion de locuitori, in Romania procentul se ridica la 81 de decese la un milion de locuitori. Totodata, in ceea ce priveste ocupantii autovehiculelor (soferi si pasageri), la nivelul Uniunii Europene au reprezentat 45% din totalul deceselor, restul fiind impartit intre pietoni, biciclisti si motociclisti. 

De aceea, SIGNAL IDUNA vine in sprijinul persoanelor care desfasoara activitati de taximetrie sau sunt operatori de transport alternativ, printr-o asigurare pentru toate persoanele aflate in autovehicul, la momentul producerii unui accident rutier. Cu toate ca soferii care transporta persoane sunt de obicei atenti in trafic, riscurile la care sunt expusi sunt diverse si pot produce daune atat lor, cat si pasagerilor si bagajelor acestora. 

Pe langa o polita de asigurare pentru calatori si bagaje ce ofera acoperiri in cazul unui accident rutier in care pasagerul transportat decedeaza, ramane cu invaliditate partiala sau totala, acoperind tototdata cheltuielile medicale necesare sau pentru bagajele distruse,

soferii pot incheia asigurarea facultativa imbunatatita cu acordarea unei clauze de asistenta rutiera, cu un cost suplimentar  de doar 50 de lei. Aceasta include tractarea catre cel mai apropiat service sau locatie indicata de asigurat si transportul pasagerilor in afara localitatii. 

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania.

Fondat in urma cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA si-a castigat o reputatie excelenta ca furnizor puternic si de incredere pentru asigurari si servicii financiare, oferind o gama larga de solutii (asigurari, servicii bancare si investitii) clientilor individuali si corporate. Conduita comerciala a SIGNAL IDUNA este orientata catre succesul pe termen lung si se bazeaza pe satisfacerea nevoilor clientilor si pe dezvoltarea pietei, pe inovatie si independenta financiara.

In prezent, SIGNAL IDUNA activeaza pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria si Romania.

Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul actual include o gama variata de produse si servicii, atat pe segmentul dedicat persoanelor fizice cat si pe segmentul clientilor de tip Corporate si IMM. Solutiile de asigurare puse la dispozitie de SIGNAL IDUNA, prin cele doua companii (SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE si SIGNAL IDUNA ASIGURARI), adreseaza nevoi specifice de protectie prin asigurare pentru ambele segmente de clienti. SIGNAL IDUNA ofera si solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.