1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
SIGNAL IDUNA primeste aprobarile ...

SIGNAL IDUNA primeste aprobarile finale din partea ASF pentru achizitionarea companiilor ERGO si demareaza procesul de integrare

Compania de asigurari SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a primit toate aprobarile din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si anunta finalizarea tranzactiei si demararea procesului de integrare a celor doua companii, ERGO Asigurari si ERGO Asigurari de Viata, in cadrul Grupului SIGNAL IDUNA. De asemenea, au fost avizate si persoanele din Consiliile de Administratie.

ERGO Asigurari isi va continua activitatea ca entitate independenta sub noul Consiliu de Administratie aprobat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara: Tiberiu MAIER (foto), in calitate de Presedinte, Mesut YETISKUL si Mark OSTERLOFF, in calitate de Membri.

ERGO Asigurari de Viata va urma etapele unui proces complex de fuziune estimat a se finaliza in prima parte a anului viitor. Consiliul de Supraveghere al ERGO Asigurari de Viata S.A. a primit aprobarea Autoritatii de Supraveghere Financiara si este format din: Tiberiu MAIER in calitate de Presedinte, Mihaela DRUGA si Mark OSTERLOFF, in calitate de Membri.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare, lider al segmentului de asigurari voluntare de sanatate din Romania, marcheaza astfel un moment cheie in evolutia companiei, ce incununeaza peste 14 ani de prezenta solida, inovatie si crestere responsabila in piata de asigurari locala.

"Suntem mandri sa anuntam unul dintre cele mai importante momente din povestea noastra de succes in Romania - finalizarea tranzactiei ERGO Asigurari si ERGO Asigurari de Viata. Astfel, prin crearea unui ecosistem complex ce integreaza expertiza SIGNAL IDUNA, capabilitatile celor doua companii ERGO si procesul accelerat de transformare digitala, vom putea oferi noi solutii de asigurare cu valoare adaugata care sa raspunda nevoilor tot mai diversificate ale consumatorilor. Rigoarea, devotamentul si grija fata de clienti pentru care suntem recunoscuti in piata de profil, raman atributele pe care echipa SIGNAL IDUNA se bazeaza in atingerea obiectivelor de business si de crestere constata", a declarat Tiberiu MAIER (foto), Presedinte al Directoratului SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare.

SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare a inregistrat la finalul anului 2021 un volum al primelor brute subscrise de peste 141 milioane lei. Compania are in portofoliu peste 200.000 de asigurati, valoarea despagubirilor acordate ridicandu-se la circa 87 milioane lei pentru solutionarea a peste 300.000 de dosare. Acest aspect reflecta schimbarile majore observate in comportamentul de consum pe parcursul celui de-al doilea an de pandemie si totodata angajamentul ferm al companiei fata de clientii sai.

Directia strategica de diversificare a SIGNAL IDUNA in Romania va fi completata de un nivel consolidat al volumului primelor brute subscrise. Acesta va creste cu circa 50% ca rezultat al achizitiei celor doua companii ERGO si a evolutiei pozitive inregistrate de ambele entitati la finalul anului precedent. ERGO Asigurari a raportat un volum al primelor brute subscrise de peste 54 milioane lei, cea mai mare pondere a acestora fiind reprezentata de asigurarile de bunuri si de asigurarile de raspundere civila. ERGO Asigurari de Viata a inregistrat un volum al primelor brute subscrise de peste 16 milioane lei, principalul segment de activitate fiind reprezentat de asigurarile de viata de tip bancassurance.

Grupul SIGNAL IDUNA este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania. Fondat in urma cu peste 110 ani, Grupul SIGNAL IDUNA si-a castigat o reputatie excelenta ca furnizor puternic si de incredere pentru asigurari si servicii financiare, oferind o gama larga de solutii (asigurari, servicii bancare si investitii) clientilor individuali si corporate. Conduita comerciala a SIGNAL IDUNA este orientata catre succesul pe termen lung si se bazeaza pe satisfacerea nevoilor clientilor si pe dezvoltarea pietei, pe inovatie si independenta financiara.

In prezent, SIGNAL IDUNA este prezenta pe pietele de asigurari din Germania, Polonia, Ungaria, Romania si Elvetia unde desfasoara activitati de reasigurare.

Pe piata locala, SIGNAL IDUNA si-a inceput operatiunile in anul 2008. Portofoliul companiei include: asigurari de sanatate private pentru familie si pentru companii, asigurari de viata, asigurari de accident. SIGNAL IDUNA ofera solutii de reasigurare, analiza si servicii de consultanta in ceea ce priveste subscrierea riscului pentru gestionarea optima a asigurarilor de sanatate. Expertiza SIGNAL IDUNA este sustinuta de acoperire la nivel national si de o experienta digitala simplificata si atractiva pentru clienti.