1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
SAFETY Broker devine parte a ...

SAFETY Broker devine parte a brokerului global de asigurari si fintech ACRISURE

UNILINK a anuntat decizia de a se alatura brokerului global de asigurari si fintech ACRISURE. Prin aceasta decizie, UNILINK Group isi propune sa isi accelereze cresterea internationala si sa beneficieze de amprenta si expertiza globala a ACRISURE.

"SAFETY Broker se aliniaza valoriilor si principiilor ACRISURE continuand strategia de consolidare a pietei de brokeraj din Romania, concretizata in acest an prin finalizarea preluarii portofoliilor INSIA Romania si ORIZONT Broker. Integrarea SAFETY Broker in ACRISURE este o oportunitate de a aduce expertiza globala in domeniul distributiei in asigurari prin tehnologie si inovatie pe piata din Romania" a declarat Viorel VASILE, CEO SAFETY Broker

Enterprise Investors, cel mai important grup de private equity din regiunea ECE, care a fost actionar minoritar al UNILINK de la jumatatea anului 2018, iese din UNILINK. Echipa de management a grupului UNILINK, condusa de Igor RUSINOWSKI, va continua sa dezvolte afacerea ca parte a ACRISURE.

ACRISURE va sprijini UNILINK in cresterea sa in Europa, punand la dispozitie expertiza sa internationala in materie de distributie, tehnologie, competente de subscriere, relatii cu asiguratorii si acces la pietele de capital.

"Aducerea brandului ACRISURE intr-o noua parte a lumii este o propunere interesanta! In ultimii ani, am transformat UNILINK din liderul pietei de distributie de asigurari din Polonia in cel mai mare jucator din ECE, fiind varful de lance al segmentului in sase tari si operand prin toate canalele de distributie. In acest sens, suntem foarte apropiati de angajamentul ACRISURE fata de crestere, inovatie si antreprenoriat. Echipa noastra este extrem de entuziasmata sa faca parte din ACRISURE si sa aduca "Un avantaj extraordinar" pe pietele noastre. Impartasim valori si principii identice in jurul parteneriatului si angajamentului, achizitiile fiind parte integranta din ADN-ul nostru.

Alaturarea la ACRISURE deschide o lume complet noua de oportunitati pentru partenerii, angajatii si pietele noastre. Aceasta este o schimbare clara a jocului in istoria UNILINK Group si sunt sigur ca vom beneficia cu totii de ea", a declarat Igor Rusinowski, CEO al UNILINK Group.

SAFETY Broker de Asigurare, este cel mai mare distributor de asigurari din Romania si Republica Moldova, cu o cota de piata de 8,54 % si prime intermediate in valoarea de 213 mil. EUR la finalul anului 2022.

"Core business-ul grupului ACRISURE este procesul de M&A - doar in anul 2022 s-au incheiat peste 150 de tranzactii, deci vom continua procesul de consolidare a pietei de brokeraj inceput dupa achizitia noastra de catre UNILINK. Speram perioada de 6 luni de dupa plafonarea tarifelor RCA sa ne gaseasca mai puternici, cu o pondere a politelor facultative cat mai mare", a declarat Viorel VASILE, pentru Media XPRIMM.

Tranzactia se va finaliza in urma aprobarilor de reglementare. Termenii tranzactiei nu au fost dezvaluiti.

Despre ACRISURE

ACRISURE este "Un avantaj extraordinar" pentru milioane de clienti din intreaga lume. Compania combina oamenii si tehnologia de varf pentru a oferi o gama larga de produse, inclusiv asigurari, reasigurari, servicii cibernetice si multe altele. In ultimii noua ani, ACRISURE si-a crescut veniturile nete de la 38 de milioane de dolari la peste 4 miliarde de dolari, iar in prezent are peste 14.000 de colegi in 21 de tari. ACRISURE preconizeaza ca va anunta noi evolutii in viitorul apropiat. Pentru a urmari stirile si actualizarile in timp real, vizitati ACRISURE.com sau urmariti compania pe LinkedIn.