1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Recomandare de carte: Asigurarile ...

Recomandare de carte: Asigurarile de bunuri si persoane - practica judiciara comentata

Liviu CHIRIC, Partener in cadrul Societatii civile profesionale de avocatura Chiric & Chiric, impreuna cu alti 3 autori, a lansat recent cartea "Asigurarile de bunuri si persoane - practica judiciara comentata".

Ceilalti autori sunt Carmen-Simona CHIRIC, Andreea-Cerasela CIMPOCA si Alina-Nicoleta MARDARE.

"Lucrarea acopera spete din domeniul asigurarilor de bunuri si persoane, tratand regimul juridic al unor institutii de solutionare alternativa a litigiilor din domeniul asigurarilor, spete privind comunicarile electronice dintre parti, spete privind tratamentul juridic al cumulului de despagubiri in cazul asigurarilor de persoane, continuand cu multe alte situatii de interes pentru practicienii din acest domeniul", a afirmat Liviu CHIRIC.

Conform acestuia, fiecare speta prezinta situatia de fapt si solutia instantei, fiind precedata de un comentariu al autorilor cu privire la aceste solutii, fara a exclude posibilitatea unor interpretari diferite.

Autorii spera ca lucrarea de fata sa suscite interesul cititorilor si sa se dovedeasca un instrument util din punct de vedere practic. Totodata, autorii considera ca si-au adus cu acest demers doar o modesta contributie la elucidarea unor situatii juridice atipice sau care necesitau o clarificare calificata.

"Trebuie recunoscut meritul judecatorilor care prin solutiile pronuntate in spetele prezentate au contribuit la dezlegarea unor aspecte de drept material si procedural din acest domeniu de nisa al dreptului, respectiv cel al asigurarilor", a mai spus Liviu CHIRIC.

Cartea "Asigurarile de bunuri si persoane - practica judiciara comentata" se poate cumpara de pe site-ul ujmag.ro.