1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Primele declaratii ale lui Misu NEGRITOIU in calitate de Presedinte ASF: Reconstruim increderea, tintim performanta

Declaratii Misu NEGRITOIU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara:

- Aceasta saptamana a fost marcata de intalniri cu partenerii de dialog din pietele supravegheate, cu partenerii internationali, cu angajatii ASF, pentru a-mi contura obiectivele.

- Directiile de actiune: cadrul institutional, cadrul normativ, parteneriat cu piata pentru dezvoltare economica

- ASF va intra intr-un proces de realiniere si ajustare, spre o integrare completa si eficientizare sub aspectul costurilor. Avem in vedere refacerea organigramei si redefinirea atributiilor departamentelor. Compania de consultanta PWC a prezentat primul raport care prevede revizuirea numarului personalului de executie, eliminarea unor nivele de conducere nenecesare si simplificarea circuitelor, proceselor si procedurilor.

- Obiectivul stabilit este reducerea masiva a cheltuielilor cu personalul si revizuirea sistemului de compensare.

- Am redus indemnizatiile pentru sedinte sub cele ale BNR, dar si a altor entitati de stat. Acum ne situam, la nivel de conducere ASF, sub nivelul mediu european.

- Estimarea mea este ca si pentru angajati salariile vor scadea substantial, dar vor ramane competitive. Sporurile si primele au fost blocate, pana la o data ulterioara. Cred ca ar trebui instituita doar o prima de performanta, de maxim un salariu si prime exceptionale.

- Angajarile au fost blocate, pana la aprobarea noii organigrame, ce se va realiza intr-un termen de 3-6 luni.

- Se va face o reevaluare a procedurilor, normelor si regulamentelor dupa care functioneaza ASF.

- Am in vedere un proiect de modificare a modului de aprobare a personalului de conducere din entitatile supravegheate.

- Nivelul 2 vizeaza institutiile pietei. Le-am transmis ca trebuie sa respecte regulile jocului, trebuie sa respecte autoritatea. Piata are institutii solide, cea mai mare parte a jucatorilor sunt puternici si respecta regulile jocului. Exista si exceptii, care trebuie sa se alinieze la standardele ridicate.

- A doua directie este cadrul normativ, pe care trebuie sa il revizuim. Am avut intalniri cu reprezentantii pietelor pentru crearea grupurilor de lucru pentru revizuirea legislatiei secundare, dar si de realizare de propuneri pentru legislatia primara.
 
- 10 milioane de persoane sunt afectate de pietele pe care noi le supraveghem.

- Ne propunem sa ajungem la nivelul de respect si profesionalism al BNR si al autoritatilor din tarile vecine.

- A treia directie este implementarea unui parteneriat pentru dezvoltare cu actorii din piata si cu consumatorii. Vrem sa recastigam increderea oamenilor si a investitorilor atat in instrumentele financiare, cat si in operatori.

- Obiective strategice pentru 2014 sunt constructia institutionala, evaluarea mai buna si prevenirea riscurilor, cultura de management adecvata, dezvoltarea continua a oamenilor din organizatie si cultura interna orientata spre performanta.