1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Piata asigurarilor private de ...

Piata asigurarilor private de sanatate in 2020. Vezi clasamentul jucatorilor!

Asigurarile de sanatate au cumulat in anul 2020 prime brute subscrise in valoare de aproximativ 451 milioane de lei, in crestere cu 18,38% fata de aceeasi perioada a anului 2019. Vezi cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Din total:
  • primele brute subscrise (PBS) aferente asigurarilor generale (AG) sunt in suma de 274 milioane lei, in crestere cu aproximativ 23% si reprezentand circa 61% din totalul PBS pentru activitatea de asigurari de sanatate;
  • primele brute subscrise aferente asigurarilor de viata (AV) sunt in suma de 177 milioane lei, in crestere cu circa 12% fata de perioada similara a anului anterior.
Numarul contractelor in vigoare la finalul lunii decembrie 2020 la nivelul intregii piete a asigurarilor de sanatate se situa la 377.854, in scadere cu circa 6% fata de numarul contractelor in vigoare la finalul anului 2020. Cele mai multe dintre contractele in vigoare (350.668, reprezentand circa 93% din numarul total de contracte) sunt incheiate pentru asigurari de sanatate asimilabile asigurarilor generale.


In anul 2020, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au raportat indemnizatii brute platite, cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de aproximativ 213 milioane lei, astfel:
  • 142 milioane lei sunt aferente contractelor de asigurari generale, inregistrand o reducere de aproximativ 3% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
  • 71 milioane lei reprezinta sume platite pentru indemnizatii brute aferente asigurarilor de viata, inregistrand o scadere de circa 3% fata de anul 2019.
Clasamentul jucatorilor

Din cele doua tabele publicate de ASF pe asigurari generale si de viata si conform calculelor realizate de XPRIMM in baza cotelor de piata transmise de Autoritate, reiese urmatorul clasament general pe piata asigurarilor de sanatate dupa primele 9 luni din 2020.

Astfel, pe primele locuri se afla SIGNAL IDUNA - cu prime brute subscrise de circa 126 milioane de lei, calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF, ALLIANZ-TIRIAC - 112,2 milioane de lei si GROUPAMA Asigurari - 60,7 milioane de lei. Topul este completat de NN Asigurari de Viata - 46,6 milioane de lei, OMNIASIG VIG - 35,5 milioane de lei, ASIROM VIG - 25,8 milioane de lei, GENERALI Romania - 23,5 milioane de lei, BRD Asigurari de Viata - 1,72 milioane de lei si BCR Asigurari de Viata - 0,88 milioane de lei.Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari generale

Primele brute subscrise pentru asigurarile de sanatate aferente activitatii de asigurari generale s-au situat in anul 2020 la o valoare de 275 milioane lei, in timp ce valoarea indemnizatiilor brute platite a fost de circa 142 milioane lei.

Cel mai mare jucator de pe acest segment a fost, in 2020, ALLIANZ - TIRIAC Asigurari, urmat de GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG VIG, ASIROM VIG si GENERALI Romania.Asigurari de sanatate asimilabile activitatii de asigurari de viata

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, la finalul lunii decembrie 2020, numarul de contracte in vigoare la sfarsitul perioadei de raportare din categoria asigurarilor de viata s-a redus cu circa 26%, situandu-se la un numar de 27.186 de contracte, in timp ce primele brute subscrise s-au situat la o valoare de aproximativ 177 milioane lei, in crestere cu peste 12%.

Clasamentul pe acest segment este condus de SIGNAL IDUNA, NN Asigurari de Viata si BRD Asigurari de Viata. Topul prezentat de ASF este completat de ASIROM VIG si BCR Asigurari de Viata VIG.Piata de asigurari din Romania a cumulat in anul 2020 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 11,5 miliarde lei, volum in crestere cu aproximativ 4,6% fata de cel inregistrat in anul anterior, conform raportului publicat joi de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.