1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
PAID lanseaza

PAID lanseaza "The era of simplified processes"

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania) a gazduit joi, 7 septembrie, a.c., evenimentul sau anual care reuneste reprezentatnti ai industriei de asigurari, ai institutiilor si organizatiilor din domeniu, precum si alti parteneri strategici ai PAID, un eveniment dedicat cooperarii si comunicarii intre toti factorii care pot contribui la dezvoltarea asigurarilor de locuinte in Romania. 

Aceasta editie a conferintei s-a desfasurat sub genericul "The era of simplified processes" (Era proceselor simplificate), accentul fiind pus pe eforturile PAID Romania de a reduce complexitatea proceselor de achizitie si de despagubire ale politelor PAD, de inovare, dar si de digitalizare pe acest segment. Cu ajutorul partenerilor din industrie, compania continua sa investeasca in resurse financiare si umane pentru a le oferi asiguratilor o experienta mai prietenoasa si mai eficienta. 

In cadrul evenimentului au fost prezentate realizarile PAID, dar si viitoarele directii de dezvoltare, iar invitatii speciali au subliniat angajamentul ferm al companiei in oferirea de servicii de calitate asiguratilor sai. Oaspeti de substanta au luat cuvantul. In deschiderea evenimentului, Nicoleta Radu, CEO PAID, a subliniat importanta cooperarii stabilite intre stat și mediul privat pentru a creste rezilienta comunitatilor prin protectia financiara a locuintelor astfel incat procesul de refacere in urma dezastrelor naturale sa fie mai rapid si mai usor.  

Mihai Precup, Secretar de stat in cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, a vorbit atat despre importanta stabilitatii financiare a industriei de asigurari, cat si despre impactul pozitiv pe care cresterea gradului de acoperire prin asigurare il poate avea nu numai asupra vietii asiguratilor, dar si asupra functionarii societatii per ansamblu. 

Eduard Mititelu, Secretar de stat in cadrul Ministerului Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii a subliniat foarte buna colaborare între MCID, PAID Romania și Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei, concretizata prin aducerea politelor de asigurare impotriva dezastrelor in cadrul Ghiseul.ro. El a explicat, de asemenea, ca urmatoarea etapa a acestui parcurs este de a eficientiza procesul de achizitie al politelor PAD prin platforma Ghiseul.ro, prin interoperabilitatea procesului.  

Despre eforturile depuse in parteneriatul public -privat in care PAID coopereaza cu organismele guvernamentale pentru a crește gradul de cuprindere, cu precădere în comunitățile vulnerabile, a vorbit Mihai Constantin, purtător de cuvant al Guvernului. 

Mehmet AKIF EROGLU, Presedintele Agenției de Reglementare și Supraveghere pentru Asigurari si Pensii Private din Turcia, oaspete special al evenimentului, a impartasit experienta acumulata de tara sa in gestionarea dezastrelor naturale, precum si lectiile desprinse din confruntarea cu situatia cu totul speciala creata in Turcia de cutremurele de mare magnitudine care au avut loc la inceputul acestui an. Modul in care TCIP, institutia din Turcia similara PAID, a reusit sa faca fata situatiei deosebit de grele, despagubind intr-un timp record circa jumatate de milion de asigurati care au suferit daune, reprezinta o experienta utila oricarei entitati similare din lume.  

Cu aceasta ocazie, PAID Romania a prezentat si cateva dintre proiectele sale in curs, cu impact semnificativ asupra industriei asigurarilor de locuinte: 

  • introducerea PAD in platforma Ghiseul.ro: aceasta initiativa face parte dintr-o strategie mai ampla de crestere a punctelor de vanzare, garantand o mai mare accesibilitate si usurinta in achizitionarea asigurarilor obligatorii de locuinte; 
  • proiectul "Hermes": se concentreaza pe implementarea modificarilor legislative aduse Legii 260/2008 de catre Parlament, astfel incat sa se raspunda mai bine nevoilor clientilor si partenerilor PAID Romania; 
  • proiectul "Prometheus": prin intermediul acestuia, Pool-ul doreste sa pregateasca intreaga piata a asigurarilor pentru a reactiona rapid la dezastrele naturale extinse, aducand, concomitent, imbunatatiri semnificative in activitatea de zi cu zi. Noul sistem include aplicatii de avizare, constatare, autoconstatare si calcul devize, contribuind la eficientizarea si accelerarea procesului de solutionare a daunelor. 

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formata prin asocierea societatilor de asigurare pentru incheierea de asigurari obligatorii de locuinta, in conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008. Conform prevederilor legii, PAID administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: - Cutremur - Inundatii - Alunecari de teren.