1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
PAID: Asigurarea impotriva ...

PAID: Asigurarea impotriva dezastrelor naturale ramane valabila si permite instrumentarea daunelor, chiar si in situatia in care distribuitorul intra in faliment

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificari cu privire la intrarea in faliment a unui distribuitor de polite obligatorii impotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afecteaza valabilitatea asigurarii sau instrumentarea daunelor inregistrate de beneficiari.

"Asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor naturale este o polita gestionata de PAID, fiind doar distribuita de alte entitati. Din acest motiv, PAD ramane valabila pana la data expirarii, indiferent de ceea ce se intampla cu distribuitorul politei. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii si detine de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrala si de Est, in cuantum de un miliard de euro", a explicat Directorul General al PAID, Nicoleta RADU.

In ceea ce priveste instrumentarea daunelor, PAID va dispune trimiterea de constatatori spre beneficiari, in situatia in care distribuitorul politei nu va fi in masura. In acest sens, compania pune la dispozitia publicului numarul scurt 021 9930, apelabil non-stop, din orice retea.

"Ne vom asigura ca nu exista sincope in solutionarea daunelor si vom face toate demersurile pentru a prelua, de la Fondul de Garantare a asiguratilor, plata directa a dosarelor. Avem toata increderea ca timpii de plata vor ramane rezonabili si ca toate dosarele de dauna vor fi achitate", a concluzionat Nicoleta RADU.

In prezent sunt peste 1,9 milioane de locuinte asigurate prin polita obligatorie impotriva dezastrelor naturale. Aceasta poate fi contractata direct pe site-ul paidromania.ro, prin intermediul companiilor partenere sau prin brokerii de asigurari.