1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Ora de Risc: Ce arata ...

Ora de Risc: Ce arata “barometrul” asigurarilor?

Conform celui mai recent Barometru realizat de catre UNSAR-IRES, 79% dintre soferii romani pagubiti ar alege sa isi repare masina la un service auto care are contract cu un asigurator. Ei ar face acest lucru in cazul in care ar avea nevoie sa isi repare autoturismul in baza politei RCA, ca urmare a unui accident rutier produs din vina altui conducator auto. In contrast, 11% dintre romani (adica doar 1 din 10) ar apela la un service auto care nu ar avea un contract cu asiguratorii autorizati. Ce ar presupune introducerea obligativitatii contractelor dintre asiguratori si service-uri? Aflam in premiera din editia de marti, 4 iunie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM, incepand cu orele 17.30, cand vedem si care a fost evolutia pietei de asigurari in ultimul an. 

Aceste date, furnizate de catre UNSAR, sugereaza ca majoritatea soferilor romani percep colaborarea dintre service-urile auto si asiguratori ca pe un factor de siguranta si de incredere in procesul de reparatie. De asemenea, aceasta preferinta poate fi atribuita si diferentelor mari de preturi practicate de unele unitati reparatoare in raport cu companiile de asigurare RCA. 

Cum pot asiguratorii sa plateasca un pret corect pentru reparatii si cat de mult ii afecteaza “suprataxarea” asiguratorilor de catre unele service-uri pe soferi? 

Aflam din editia de marti, 4 iunie, ora 17.30 a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM de la Alexandru CIUNCAN, Presedinte & Director General, UNSAR, care ne va vorbi despre asigurarile RCA si despre mult asteptatele modificari legislative de pe acest segment. De asemenea, oficialul UNSAR ne va vorbi atat despre cele mai noi rezultate ale pietei de asigurari, cat si despre modificarile recente din perceptia romanilor privind asigurarile.  

            ************************************* 

"Ora de Risc" este o emisiune pentru cei care constientizeaza riscurile si sunt interesati de solutii de protectie, realizata cu lideri si specialisti de top. Inca de la prima ei editie, cu aproape 20 de ani in urma, ea este conceputa de catre echipa XPRIMM, difuzata cu ajutorul echipei radio RFI Romania si sustinuta de portalul 1asig.ro si Revista PRIMM - Asigurari & Pensii.  

"Ora de Risc" este transmisa saptamanal de catre RFI Romania, marti, de la 17.30 si, in reluare,  sambata, de la 10:10 pe unde radio FM, astfel: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm.  

Va invitam sa ne urmariti si pe www.rfi.ro, pe pagina de Facebook "Ora de Risc" sau in format podcast, aici https://podcast.rfi.ro/?s=ora+de+risc. 

Pentru a vedea toate emisiunile, dezbaterile si interviurile XPRIMM, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!