Buletin informativ de asigurari.
Nr. 476 - 20 octombrie 2021
Editorial
55 de milioane
by Adina TUDOR, 2021-10-20

Nu este o suma de bani, ci numarul estimat al persoanelor care au fost nevoite sa se mute ca urmare a fenomenelor meteo extreme provocate de schimbarile climatice in anul 2020.


Continuare

Tendinte

Daunele platite de asiguratori s-au majorat cu aproape 10% in S1 2021. TOP jucatori cu cele mai mari sume achitate!
by Andreea RADU, 2021-10-20

Indemnizatiile brute platite, inclusiv maturitati si rascumparari, pentru asigurari generale si de viata au totalizat, in primul semestru din 2021, peste 3,66 de miliarde de lei, in crestere cu 9,62% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Afla care este valoarea daunelor achitate de fiecare companie, calculata de XPRIMM Publications!


Continuare

Interviu

"Asigurarea agricola poate fi un instrument util care asigura despagubirea fermierului sau a finantatorului in cazul producerii unor riscuri. Exista astfel o nevoie reala a fermierilor de a avea acces la oferte alternative, bineinteles competitive, clare, de calitate", a afirmat Adina CAVESCU, Manager Regiunea Food&Agro, GrECo Romania, precizand ca brokerul pe care-l reprezinta desfasoara campanii de constientizare si promovare a solutiilor in domeniul agricol.

Adina CAVESCU: Asigurarea agricola sprijina business-ul fermierilor, mai ales in conditiile in care schimbarile climatice au un impact major

XPRIMM: Agricultura este o ramura importanta in economia Romaniei. In ce masura asigurarile reprezinta o solutie pentru domeniul agricol?
A.C.: Prima veriga a lantului agro-alimentar este fermierul / agricultorul. Produsele acestuia ajung in majoritatea situatiilor in unitatile de procesare. Unii cunoastem, unii ne imaginam ce se intampla pe tot parcursul acestui proces, cat de complex si lung poate fi, in cele mai multe cazuri. Cu cat acest lant logistic al alimentelor este mai lung, cu atat riscurile la care sunt expuse produsele si, implicit, companiile sunt mai mari.


Continuare

Job

Recomandari

ERGO

DESTINE Broker

DAW Broker

Revista PRIMM

XPRIMM Insurance Reports
 
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei. Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!