XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 461 - 20 ianuarie 2021
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Sanatatea, printre prioritatile romanilor in 2021

Romanii au fost mai preocupati anul trecut de sanatatea lor, trend ce va continua si in acest an, conform unor sondaje din domeniu. Dupa un 2020 marcat de pandemia de COVID-19 si vazand cum sistemul de stat a fost sufocat de valul de pacienti, tot mai multe persoane se preocupa mai intens pentru sanatatea si starea lor de bine.

Acest lucru s-a observat si in faptul ca au achizitionat mai multe asigurari private de sanatate. CIfrele indica faptul ca asigurarile de sanatate au cumulat, in primele 9 luni ale anului 2020, prime brute subscrise in valoare de aproximativ 351 milioane lei, in crestere cu aproximativ 18% fata de aceeasi perioada a anului 2019.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor revine, in acest an, cu o noua campanie de educatie financiara si de informare privind asigurarile de sanatate si necesitatea unui stil de viata sanatos, lansata sub un nou nume: "Luna Asigurarilor de Sanatate".

Obiectivul principal al campaniei vizeaza schimbarea comportamentului romanilor din unul pasiv in unul pro-activ, atat in ceea ce priveste incheierea de asigurari de sanatate, cat si un stil de viata sanatos. Proiectul se va desfasura in perioada 1 februarie - 1 martie a.c.

10 Sfaturi pentru un stil de viata sanatos:

- O data pe an, fa-ti un set complet de analize.
- Fa sport. Mergi pe jos cel putin o jumatate de ora in fiecare zi.
- Hidrateaza-te. Consuma minim 2 litri de lichide pe zi.
- Consuma fructe si legume crude in fiecare zi.
- Odihneste-te. Incearca sa dormi 7-8 ore in fiecare noapte.
- Mananca sanatos.
- Gandeste pozitiv. Incearca sa iti mentii o atitudine optimista in fiecare zi.
- Redu consumul de sare, zahar, grasimi, alcool si bauturi carbogazoase.
- Mentine-ti creierul activ. Antreneaza-te mental cu activitati care iti provoaca gandirea logica, dar si imaginatia.
- Petrece cat mai mult timp in aer liber si in lumina naturala.Andreea RADU

INTERVIU  

A crescut interesul clientilor pentru asigurarile de locuinte (telemunca i-a ajutat pe proprietarii de locuinte sa constientizeze mai mult nevoia de siguranta a imobilelor), asigurarile de sanatate, atat individuale, cat si de grup (si datorita acoperirii riscurilor generate de COVID-19).

Octavian TATOMIRESCU, Director General, CAMPION Broker


XPRIMM: Cum v-ati adaptat activitatea in conditiile create de pandemia de COVID-19?
O.T.: In perioada pandemiei, schimbarea si adaptarea au fost componentele principale care au influentat activitatea in cadrul companiei. Noua situatie a creat, in prima etapa, incertitudini care au generat necesitatea de dezvoltare a unor solutii pentru continuarea activitatii si mentinerea angajatilor si a colaboratorilor in conditii de deplina siguranta. Acesta a fost motivul pentru care am adoptat sistemul de telemunca si am imbunatatit procedurile de comunicare online, aplicabile atat pentru partenerii interni, cat si pentru cei externi. Clientilor CAMPION le-am facilitat posibilitatea de plata online a primelor de asigurare si le-am oferit noi solutii de asigurare adaptate nevoilor actualizate. 

Continuare

TENDINTE  
Brokerii s-au adaptat la noua realitate si au ramas aproape de clienti

Brokerii de asigurare beneficiaza de un grad ridicat si foarte ridicat de incredere, clientii de asigurari percepand serviciile de brokeraj ca fiind un factor de fluidizare si eficientizare a procesului de achizitie si gestionare a politelor de asigurari. Acestia s-au adaptat rapid la noile conditii impuse de pandemia de COVID-19 si au gasit solutii sa ramana aproape de nevoile clientilor chiar si in aceasta perioada plina de provocari.

Continuare

JOB
Willis Towers Watson Account Executive in cadrul departamentului Health&Benefits (broker de asigurari)
RECOMANDARIERGO


DESTINE Broker


DAW BrokerRevista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!