XPRIMM Info
 

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 460 - 6 ianuarie 2021
 
 
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL  

Normalitatea crizelor sau cine sunt, de fapt, "arhitectii schimbarii"

In fapt, crizele ne forteaza pe toti sa fim mai agili, mai alerti si mai adaptabili. Unii reusesc mai bine, altii mai putin bine, demonstra savantul britanic Charles Darwin in "Originea speciilor".

Omenirea a trecut prin numeroase crize de-a lungul timpului - razboaie, catastrofe naturale, invazii, epidemii, revolutii, schimbari climatice ... si ma opresc aici, caci lista ar fi lunga, mult prea lunga.

Crizele sunt, obiectiv vorbind, norma existentei si a evolutiei umanitatii, iar perioadele de asa zisa liniste, exceptia, in care avem tendinta sa fim tot mai comozi, tot mai conservatori si ... sa ne culcam pe-o ureche, ca si cum aceste crize n-ar mai putea reveni niciodata.

Interesant de observat este si ca, la fiecare criza, exista o minoritate ... castigatoare. O minoritate umana alcatuita din cei care par sa fii inteles sau care actioneaza, instinctiv sau intuitiv, ca si cum ar fi decodificat esenta acestor crize. Ea este cea care devine, in mod aparent miraculos, "privilegiata" acestor perioade mai putin placute, dar, cum se poate vedea ulterior, atat de pline de oportunitati.

Sa ii numim "arhitectii schimbarii". Dar cine sunt, de fapt, acesti oameni? Si, daca sunt tot fiinte umane, la fel ca noi, ... ce au ei in plus fata de restul populatiei? Ce ii scoate in fata multimilor?

Va supunem atentiei un prim raspuns ... acesti "arhitecti ai schimbarii" sunt cei care cred ca perioadele de criza sunt implicite, inevitabile si, totodata ... interesante. Ei cred ca acestea sunt momentele in care poti creste mai mult si mai accelerat decat intr-o perioada liniara, obisnuita, cu conditia sa fii suficient de alert si de adaptabil.

In final, pandemia declansata de catre coronavirus este o criza si, ca in orice alta criza, exista invingatori, iar industriile de asigurari si de pensii private se numara printre acestia. De aceea, in acest numar am ales sa va prezentam macar o parte dintre cei pe care i-am numit "arhitectii schimbarii".

Cititi aici Revista PRIMM Asigurari & Pensii!

Redactia

INTERVIU  

Activitatile curente ale noastre s-au adaptat noilor cerinte ale situatiei pandemiei, s-au transformat si mai mult in etape digitale, iar flexibilitatea in abordarea schimbarilor ne-a facut sa vedem partea buna a pandemiei.

Delia TRAISTARU, Director General, DAW Management Broker


XPRIMM: Ati preluat conducerea DAW Management intr-o perioada plina de provocari, dar si de oportunitati. Care sunt principalele obiective pe care le aveti in perioada urmatoare?

Delia TRAISTARU: Sunt onorata si consider o reala oportunitate si provocare profesionala faptul ca am preluat conducerea DAW Management Broker de Asigurare in perioada actualei pandemii, perioada in care am cautat mereu solutiile optime de adaptare si chiar de dezvoltare a liniilor de business.  

Continuare

TENDINTE  
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor

In urma cu mai bine de un an, nu credeam ca este atat de aproape momentul in care asigurarile vor deveni usor accesibile in mediul digital, oricand si de oriunde... Procesele de digitalizare erau deja initiate de companii, dar pandemia COVID-19 a accelerat vizibil acest proces si ce s-ar fi facut in cativa ani a putut fi disponibil in doar cateva saptamani sau luni. Despre toate schimbarile aduse de pandemie in activitatea jucatorilor din piata, dar si despre viitorul asigurarilor, am discutat chiar cu reprezentantii autoritatilor, asociatiilor profesionale, companiilor de asigurari si brokerilor din piata locala.

Continuare

JOB
WILSON INSURANCE BROKER Parteneriat Online & Offline
WILSON INSURANCE BROKER BROKER ASIGURARI
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
RECOMANDARIERGO


DESTINE Broker


DAW BrokerRevista PRIMM
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!