XPRIMM Info
?

Buletin Informativ de Asigurari
Nr. 457 - 28 octombrie 2020
?
?
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | JOB

EDITORIAL ?

Intamplari un pic exagerate si pe alocuri absurde, dar care nu sunt intru totul imposibile si ti s-ar putea intampla

De la incendii si inundatii de la apa de conducte, pana la cutremure sau furturi de bunuri, riscurile care ameninta casele romanilor sunt multiple. Mai mult decat atat, indiferent cat de multe masuri preventive am lua, impotriva unor amenintari - asa cum sunt dezastrele naturale - putem deveni cu adevarat neputinciosi.

Cu toate acestea, interesul romanilor pentru asigurarile de locuinte este mai scazut comparativ cu alte tipuri de polite - cum sunt cele de pe segmentul auto. Motivele pot fi legate atat de nivelurile scazute de venit, care determina o prioritizare a cheltuielilor, cat si de perceptia riscurilor - amenintarile asupra locuintelor sunt considerate a avea un grad redus de "aparitie".

Tocmai de aceea, in cadrul editiei a VIII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", a fost lansata o mini-serie care urmareste sa atraga atentia asupra diverselor riscuri din locuinte, intr-un mod amuzant. Desfasurate sub titlul "Intamplari un pic exagerate si pe alocuri absurde, dar care nu sunt intru totul imposibile si ti s-ar putea intampla", video-urile prezinta scenarii exagerate, dar care ilustreaza riscuri cat se poate de reale. Primul episod poate fi deja urmarit online.

"Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" reprezinta o ampla campanie nationala de informare si educare a populatiei, avand ca scop sa atraga atentia romanilor asupra necesitatii asigurarii propriei case, cea care a devenit un adevarat scut de protectie in vremea pandemiei.

Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe http://asigurarealocuintelor.ro/ si pe pagina de Facebook Asigura-te. Sustine proiectul alaturi de noi!

Adina TUDOR

INTERVIU ?

In timpul pandemiei, asiguratorii din intreaga Europa au lansat o gama foarte larga de initiative pentru a sprijini cetatenii, intreprinderile si societatile in ansamblu. Aceste initiative au fost foarte diverse si au fost adaptate nevoilor locale. Ele au variat de la oferirea de flexibilitate consumatorilor pana la donatii oferite pentru scoli si spitale, dar si amplificarea mesajelor guvernamentale de sanatate fizica si mentala. De exemplu, membrul nostru roman, UNSAR, a publicat o pagina de web speciala, dedicata tuturor initiativelor intreprinse de piata romaneasca de asigurari.

Michaela KOLLER, Director General, Insurance Europe


XPRIMM: Traim una dintre cele mai provocatoare perioade din istoria recenta. Cum aticaracteriza raspunsul industriei de asigurari la criza COVID?

Michaela KOLLER: Dincolo de a fi, in primul rand, o tragedie umana cu consecinte economice severe, pandemia COVID-19 a fost intr-adevar o perioada extrem de dificila atat pentru asiguratori, cat si pentru clientii lor.Continuare

TENDINTE ?
VIDEO: ICAR 2020: Conferinta "Asigurarile de Locuinte - Noi perspective". Principalele declaratii!
Conferinta "Asigurarile de Locuinte - Noi perspective", parte a ICAR - Forumul International al Riscurilor Catastrofale, organizata marti, 27 octombrie 2020, a avut ca obiectiv identificarea solutiilor de crestere a segmentului asigurarilor de locuinte, in contextul actual, reunind reprezentanti ai Parlamentului, ASF - Autoritatea de Supraveghere, pietei asigurarilor, si nu numai.


Continuare

JOB
ASIROM VIG Manager Echipa Subscriere Corporate
ASIROM VIG Inspector Daune Auto
ASIROM VIG Inspector Daune Non-Auto
ASIROM VIG Inspector Vanzari Directe (Key Account Manager)
ASIROM VIG Coordonator Vanzari Alternative (CVA)
ASIROM VIG Unit Manager
OBSIDIAN Broker Senior Broker Vanzari (full time, Bucuresti)
OBSIDIAN Broker Director Adjunct de Vanzari (full time, Bucuresti)
HOLFIN Broker Broker de Asigurari
HOLFIN Broker Asistent Brokeraj
RECOMANDARI


EUROINS


ERGO


DESTINE Broker


DAW Broker
Revista PRIMM
Cea mai citita Revista de Asigurari!
XPRIMM Insurance Reports
Publicatii de analiza a pietelor de asigurari pentru 32 de state din regiunile ECE, SEE si CIS.


Download


Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea sursei.
Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!