Inapoi la www.1asig.ro




XPRIMM Info
BULETIN INFORMATIV DE ASIGURARI
Nr. 178, 12 iunie 2008
Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Powered by Media XPRIMM
Navigare rapida: EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
INSURANCE PROFILE
ASIBAN
EDITORIAL

Dileme

Piata asigurarilor e pe pierdere. Anul trecut, potrivit cifrelor anuntate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, minusul pietei a insumat aproape 75 mil. EUR. Iar lucrurile par a nu se opri aici fara masuri concrete din partea asiguratorilor.

continuare


INTERVIU

Interviu cu Mesut YETISKUL
Director General, CREDIT Europe Asigurari
si
Radu MANOLIU
Director General Adjunct, CREDIT Europe Asigurari

Vom atinge una dintre primele 15 pozitii ale pietei romanesti de profil la sfarsitul anului 2008, fara ca acest aspect sa reprezinte un scop in sine. In ceea ce priveste evolutia structurii portofoliului, din punct de vedere al ponderii claselor de asigurari, preconizez o crestere spectaculoasa a ponderii asigurarilor de accidente de persoane...

continuare


TENDINTE

O schimbare de strategie

O gama variata de probleme cu care se confrunta societatea moderna este rezolvata, mai usor, printr-o stransa colaborare intre autoritatile publice si sectorul privat, iar industria asigurarilor poate si trebuie sa aiba un rol extrem de important in cadrul unui parteneriat de acest tip.

continuare


PRODUS


EURO CASCO
de la
ASTRA-UNIQA

EURO CASCO este o polita de tip "TOATE RISCURILE", cu extindere in afara teritoriului Romaniei FARA PLATA UNEI PRIME SUPLIMENTARE.

continuare


JOB

Vrei un loc de munca bine platit?

Oferte noi:

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari
ASIBAN
BCR Asigurari
EUROINS
FATA Asigurari
ING Fond de Pensii
INTERAMERICAN
OMNIASIG
ASIGEST
AVUS International
GRAS SAVOYE Romania

TOP PRESS

STIRI INTERNE
(Revista presei interne - arhiva stiri)

STIRI EXTERNE
(Revista presei externe - arhiva stiri)

XPRIMM Pensii

Revista PRIMM
Asigurari & Pensii

Cea mai citita Revista de Asigurari!

Comandati acum!


ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private
BCR Asigurari de Viata
AUDATEX
MICROSOFT
ASIBAN
ASIGEST
ASIGEST Agri
POLISH Re
   
Jacob Fleming Conferences
Bancassurance
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 EDITORIAL


Dileme

Piata asigurarilor e pe pierdere. Anul trecut, potrivit cifrelor anuntate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, minusul pietei a insumat aproape 75 mil. EUR. Iar lucrurile par a nu se opri aici fara masuri concrete din partea asiguratorilor.

Este foarte adevarat ca fiecare companie este responsabila si adopta strategia de piata convenabila. Doar ca, rezultanta strategiilor aplicate de asiguratori pana acum constituie o suma care, parca da fiori reci. In aceste conditii, si judecat la rece, ce au de facut asiguratorii?

Prima si cea mai simpla solutie: majorarea cotatiilor de prima. Masura pare evidenta, actionarii nu mai suporta pierderile si atunci clientul plateste mai mult. Dilema care apare insa, e data de suportabilitatea financiara a clientilor.

Cat pot fi marite tarifele in contextul in care clientul roman oricum nu intelege prea bine fenomenul asigurarilor, iar pretul este criteriul care domina in alegerea unei companii de asigurari?

O a doua cale de rezolvare: reducerea costurilor si urmarirea cu atentie a rezolvarii daunelor. O cale greoaie din moment ce, service-urile auto sunt de neclintit la capitolul tarife. Mai mult, implementarea unor proceduri de urmarire atenta a daunelor ar putea afecta timpii de rezolvare a acestora ceea ce ar conduce la nemultumirea asiguratilor.

Pe client il intereseaza prea putin daca asiguratorul care ii ofera serviciile este pe profit sau pe pierdere. El isi doreste o asigurare ietina si o rezolvare cat mai prompta a daunei. Adica exact lucrurile care pot fi influentate odata cu orientarea strategiilor catre profitabilitate.

Intr-adevar pierderea e o problema care tine de strategia fiecarei companii dar cand minusul se adanceste cu 55 mil. EUR de la un an la altul e un semn ca trebuie intervenit... chirurgical.

Alex ROSCA
Redactor Sef al Revistei PRIMM - Asigurari&Pensii

sus


CUTTY SARK

YOKKO
FADATA
RESOURCE
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
 INTERVIU


Interviu cu Mesut YETISKUL
Director General, CREDIT Europe Asigurari
si
Radu MANOLIU
Director General Adjunct, CREDIT Europe Asigurari

XPRIMM: Cum ati caracteriza, din punct de vedere cantitativ si calitativ, evolutia companiei in cele noua luni scurse de la autorizare?
Mesut YETISKUL
: Dupa cum sugereaza insasi denumirea companiei, CREDIT EUROPE Asigurari, societate de asigurari generale autorizata sa desfasoare activitati specifice incepand cu data de 9 iulie 2007, face parte din grupul financiar CREDIT EUROPE GROUP N.V. (Olanda), care era deja prezent in Romania, la momentul infiintarii societatii pe care o reprezint, prin intermediul unor entitati precum CREDIT EUROPE Bank (fosta FINANSBANK) sau Credit EUROPE Leasing (fosta FINANS International Leasing), recunoscute pe piata financiara locala nu doar ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute, ci si a produselor si serviciilor inovative implementate. Dupa cum stiti, grupul mentionat anterior face parte dintr-un mare holding international, FIBA, prezent in 13 tari din Europa si Asia, prin intermediul a nu mai putin de 55 de companii cu active totalizand peste 17,1 mld. USD si un capital social de peste 4,1 mld. USD; in Romania, holding-ul mai este prezent si prin intermediul altor entitati foarte puternice, precum ANCHOR Grup - cunoscut publicului larg prin intermediul mall-urilor Bucuresti Mall si Plaza Romania, a cladirii de birouri Anchor Plaza sau a proiectului rezidential InCity - sau GIMROM Holding -, cunoscut prin intermediul lantului de supermarket-uri G-Market.

Dupa cum se poate deduce cu usurinta, premisele necesare infiintarii societatii pe care o reprezint existau deja, de ceva timp, in Romania - toti angajatii holding-ului asteptand doar momentul infiintarii pentru a putea beneficia de sprijin de specialitate, punand, astfel, implicit, umarul la dezvoltarea acestei noi afaceri; in acest ultim sens, nu este nici un secret faptul ca atingerea actualului nivel al cifrei de afaceri a companiei, de peste 12 milioane lei in doar noua luni de activitate, se datoreaza in mare masura sustinerii de care aceasta s-a bucurat din partea bancii si a societatii de leasing din grup, precum si a celorlalte entitati mentionate mai sus - iar faptul ca, pentru fiecare caz in parte, sustinerea s-a bazat pe furnizarea catre clienti a unor conditii mai bune decat concurenta nu a facut altceva decat sa contribuie la imbunatatirea competitivitatii companiei. Pe de alta parte, una dintre consecintele adoptarii politicii de subscriere profitabila a constat in generarea unei structuri a portofoliului, din punct de vedere al claselor de asigurari, semnificativ diferita fata de majoritatea celorlalte cazuri existente pe piata romaneasca de profil. Astfel, la sfarsitul anului 2007, din totalul de 5,75 milioane de lei de prime subscrise, asigurarile de cladiri si bunuri au reprezentat mai mult de 47% (respectiv 2,72 milioane lei), iar asigurarile de credite aproximativ 19% (respectiv 1,07 milioane lei), in timp ce asigurarile de tip CASCO au constituit doar 31% din portofoliu (respectiv 1,78 milioane lei).

XPRIMM: Care sunt obiectivele vizate de catre compania pe care o conduceti pentru 2008?
M.Y.:
Principalele obiective comerciale avute in vedere pentru 2008 constau in dezvoltarea retelei de intermediari si in lansarea de noi produse - unele dintre ele urmand a fi inovative pentru piata romaneasca de profil. In ceea ce priveste cifra de afaceri, este cert faptul ca, la sfarsitul acestui an, vom asista la o crestere de cateva ori a nivelului primelor brute subscrise fata de nivelul corespunzator anului precedent, iar faptul ca acest din urma nivel a fost deja depasit in primele trei luni de activitate ale acestui an constituie o puternica garantie in acest sens.

De altfel, cred ca vom atinge una dintre primele 15 pozitii ale pietei romanesti de profil la sfarsitul anului 2008, fara ca acest aspect sa reprezinte un scop in sine. In ceea ce priveste evolutia structurii portofoliului, din punct de vedere al ponderii claselor de asigurari, preconizez o crestere spectaculoasa a ponderii asigurarilor de accidente de persoane, atat ca urmare a actualului grad extrem de redus de penetrare a acestui tip de asigurari in randul populatiei, in pofida acoperirilor asemanatoare asigurarilor de viata pentru niveluri semnificativ mai scazute ale costurilor corespunzatoare, cat si ca urmare a parteneriatelor pe care le vom incheia in scopul promovarii acestui tip de asigurari.

XPRIMM: Una dintre problemele intens dezbatute este aceea a lipsei de profit a pietei asigurarilor din tara noastra. In acest context, care este orientarea strategica a companiei pe care o reprezentati: profitabilitatea sau cota de piata?
M.Y.:
Dupa cum am amintit si anterior, nu suntem nicidecum orientati spre acumularea rapida de cota de piata, ci suntem consecventi politicii de subscriere profitabila si conceptului de organizare a activitatilor exclusiv pe criterii de eficacitate. In ceea ce priveste acest ultim aspect, reprezentantii companiei au adoptat cele mai noi concepte internationale privind modalitatea de organizare a acestui tip de afaceri si au analizat consecintele sistemului clasic de organizare aferent majoritatii companiilor romanesti de profil, ajungand la concluzia ca eficienta maxima poate fi atinsa doar ca urmare a externalizarii activitatilor de instrumentare a daunelor si de furnizare a serviciilor de asistenta conexe asigurarilor - conferind, inca din primul moment de functionare ca asigurator, prin intermediul retelei partenere specializate, acoperire teritoriala europeana - si a apelarii extensive la canale de distributie in ceea ce priveste vanzarile -, aspect care faciliteaza, practic, prezenta teritoriala nationala bazata pe reteaua de peste 110 de sucursale si agentii ale bancii din grup.

Cititi intreg interviul pe www.1asig.ro

mihaela.circu@mxp.ro

sus


Mesut YETISKUL

Mesut YETISKUL,
Director General,
CREDIT Europe Asigurari

Radu MANOLIU

Radu MANOLIU,
Director General Adjunct,
CREDIT Europe Asigurari

 

MEDICOVER
EDITORIAL | INTERVIU | TENDINTE | PRODUS
TENDINTE

O schimbare de strategie

O gama variata de probleme cu care se confrunta societatea moderna este rezolvata, mai usor, printr-o stransa colaborare intre autoritatile publice si sectorul privat, iar industria asigurarilor poate si trebuie sa aiba un rol extrem de important in cadrul unui parteneriat de acest tip.

Aceasta, mai ales, in contextul in care intensitatea in crestere a dezastrelor naturale duce la exacerbarea costurilor de reducere a efectelor catastrofelor pe care trebuie sa le suporte domeniul public, in special in tarile dezvoltate unde rata de penetrare a asigurarilor este inca deosebit de redusa.

Astfel, daca ne raportam la anul 2007, un numar de 335 de catastrofe naturale care au avut loc in intreaga lume au produs pierderi economice de 64 mld. USD, dintre care doar 24 mld. USD, suportate de asiguratori. Restul de 40 mld. USD a trebuit suportat de persoane fizice, juridice si, in special, de autoritati.

In tari cu o putere financiara redusa, un eveniment catastrofal poate duce la cresterea deficitului si a datoriei publice, avand in vedere ca bugetul de stat trebuie sa finanteze atat eforturile de ajutorare imediata a victimelor, cat si reconstructia infrastructurii publice. Spre exemplu, in Turcia, un cutremur care a avut loc in 1999 a provocat pierderi de 11% din PIB, in timp ce un seism din 1986 a produs, in El Salvador, pagube care echivalau cu 37% din PIB.
Estimarile sunt pesimiste si pentru regiunea din care face parte Romania.

Click aici pentru detalii!

mihaela.circu@mxp.ro

sus

 
 

XPRIMM Newsletters

Presedinte: Sergiu COSTACHE CEO: Adriana PANCIU
Business Development Director: Alexandru D. CIUNCAN

Redactor Sef: Mihaela CIRCU
Consultant Stiintific: Daniela GHETU
Coordonator Stiri Externe: Andreea IONETE
Coordonator Pensii Private: Mihai BOBOCEA
Senior Editori: Vlad PANCIU, Oleg DORONCEANU
Editori: Vlad BOLDIJAR, Oana NECULA
Responsabil Web: Costi BORODA

Secretar de Redactie: Lidia POP

Accounts Manager: Georgiana OPREA
Departament IT: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2008 Media XPRIMM

Daca doriti sa primiti GRATUIT acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici
Daca doriti sa nu mai primiti acest Buletin Informativ de Asigurari, apasati aici