XPRIMM Stiri

Nr. 1409 - 11 mai 2007

MAXIMA ZILEI - INTREBAREA SAPTAMANII - NOU pe 1asig.ro - FIAR 2007 - STIRI INTERNE - EVENIMENTE - STIRI EXTERNE - INFO FINANCIAR - JOB

MAXIMA ZILEI

Prietenia inseamna un suflet in doua trupuri.
ARISTOTEL

INTREBAREA SAPTAMANII


Cum considerati nivelul de pregatire al personalului care lucreaza in asigurari din Romania?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!

Cel mai interesant comentariu va fi premiat cu un exemplar din cel mai recent numar al Revistei PRIMM Asigurari & Pensii.

INSURANCE PROFILE

NOU pe 1asig.ro

Asigurari online


Click aici pentru rezultatele detaliate si comentate ale pietei asigurarilor!

FIAR 2007

FIAR

ASIBAN Un deceniu cat zece
"In Spatiul European nu exista un eveniment similar FIAR (n. red.: Forumul International Asigurari-Reasigurari), cu o astfel de componenta de originalitate, de aceea consider ca o astfel de manifestare este absolut necesara", a declarat Dumitru Mugurel CERACEANU, Presedinte-Director General al ASIBAN. Compania sprijina, in calitate de Partener Oficial, FIAR, fiind, in acelasi timp si Gazda Cocktailului de Bun Venit care va avea loc in prima seara a celui mai important eveniment european de primavara dedicat pietei de profil.
Detalii pe 1asig.ro
Click aici pentru a vedea lista participantilor!
Click aici pentru a accesa pagina oficiala a evenimentului!
mihaela.circu@mxp.ro

ZIUA PENSIILOR PRIVATE

Pensiile Private, in actualitate la FIAR 2007
Anul 2007 va marca debutul operational al sistemului de pensii private, un moment care pune in fata operatorilor din sistem numeroase provocari, dar care va conduce la schimbari importante pe pietele financiare din Romania.
In acest context, ZIUA PENSIILOR PRIVATE, eveniment de anvergura internationala gazduit de Forumul International Asigurari-Reasigurari de la Sinaia, FIAR 2007, este dedicata, in principal, dezbaterii aspectelor practice cu cel mai mare impact asupra activitatii operatorilor din piata de pensii private.
Moderator al intalnirii va fi Crinu ANDANUT, Director General al ALLIANZ-TIRIAC Pensii Private, partener oficial de traditie al evenimentului, care ne-a declarat: "Avem tot interesul sa dialogam, astfel incat chestiuni care ridica, inca, serioase semne de intrebare pentru activitatea noastra viitoare sa fie solutionate cat mai curand si intr-o maniera cat mai satisfacatoare. Dincolo de interesele noastre de afaceri, nu pierdem niciun moment din vedere ca noi, primii operatori autorizati in domeniu, avem si un foarte important rol de formatori de piata. De aceea spijinim constant initiativele care pot contribui la realizarea acestui deziderat".
Detalii pe 1asig.ro
daniela.ghetu@mxp.ro
Crinu ANDANUT

STIRI INTERNE

 
Angela TONCESCU

Solvency II, in dezbatere
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) organizeaza, astazi, 11 mai a.c., o sesiune de instruire profesionala cu tema cadrul de reglementare al noului concept Solvency II si modalitatea de realizare a studiului de impact cantitativ nr.3 (QIS 3).
Evenimentul are loc in contextul iminentei adoptari a textului Directivei cadru, cunoscuta sub numele de Directiva Solvency II.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro


CSA, in dialog cu piata asigurarilor din teritoriu
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a organizat ieri, 10 mai a.c., in Cluj-Napoca, o intalnire-dezbatere cu reprezentantii pietei de asigurari, ai administratiei publice locale, ai mass-media, precum si ai mediului de afaceri din regiunea de dezvoltare Nord-Vest.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

Piata asigurarilor - 2 mld. EUR in 2007
Volumul subscrierilor realizate de piata asigurarilor din Romania, in primul trimestru al anului 2007, potrivit datelor preliminare, a ajuns la 2.227 mil. lei, ceea ce inseamna mai mult de 670 mil. EUR.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

ERGO ERGO intra si in Romania
Consiliul Director al Grupului UNICREDIT a aprobat miercuri, 9 mai, demararea unui parteneriat cu MUNICH Re si ERGO, stabilit in scopul extinderii relatiilor de cooperare existente deja in Germania, Austria si Polonia spre pietele in curs de dezvoltare din Europa Centrala si de Est.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Eu ce fond aleg?
"Oamenii de afaceri romani asteapta cu nerabdare ofertele viitorilor administratori ai fondurilor de pensii private", a declarat, in cadrul unui seminar dedicat pensiilor private, Florin POGONARU, Presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.
Detalii pe 1asig.ro
liviu.huluta@mxp.ro

Leul GENERALI din Romania a crescut cu peste 50% in primul trimestru
Primele brute subscrise de compania GENERALI in Romania au urcat cu 56%, in primul trimestru al acestui an, peste media de crestere de 27,4% consemnata in Europa Centrala si de Est, potrivit raportului trimestrial al companiei.
"In Romania, rezultatele exceptionale obtinute de reteaua de vanzari au permis cresterea semnificativa a primelor", spune raportul GENERALI.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro


EVENIMENTE    
FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari
21-25 mai 2007
Sinaia, Romania
Producator:
Media XPRIMM
Organizator: FIAR Consult
Click aici
pentru detalii!

Conferintele FIAR 2007

 • Conferinta Asigurari/Reasigurari
  Click aici pentru detalii!
 • Conferinta IT&C
  Click aici pentru detalii!
 • Conferinta Internationala De Brokeraj In Asigurari
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Asigurarilor Auto
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Pensiilor Private
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Asigurarilor Private De Sanatate
  Click aici pentru detalii!
  INSURANCE IN RUSSIA AND CIS
Battle for Profit Growth: Strategies, Methods, Techniques
28-29 iunie 2007
Viena, Austria
Organizator: Marcus Evans
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici
pentru detalii!
     
 
STIRI EXTERNE

  ASIGURARI  
 


HSBC si AVIVA, joint-venture pe piata britanica de asigurari generale
Banca HSBC a publicat, ieri, planul pentru stabilirea unui joint-venture cu AVIVA sub brandul "HSBC Insurance", cu scopul de a intra in primii zece jucatori pe piata asigurarilor generale din Marea Britanie.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Warren BUFFET cumpara actiuni la ZURICH Financial Services
Un numar considerabil de actiuni ale ZURICH Financial Services si-au schimbat proprietarul in persoana miliardarului Warren BUFFET, care declara recent ca urmareste atent posibilele oportunitati de preluare in industria de asigurari.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Warren BUFFET

WINTERTHUR impinge AXA inainte
AXA, asiguratorul numarul doi la nivel european, a inregistrat, in primul trimiestru al acestui an, o crestere pe clasa asigurarilor de viata si segmentul de pensii private, in urma demararii procesului de integrare a grupului elvetian WINTERTHUR.
Detalii pe 1asig.ro
vlad.panciu@mxp.ro

Tendinte de concentrare pe RCA din Rusia
In Rusia, pe segmentul asigurarilor RCA, au fost inregistrate, in primul trimestru al acestui an, prime brute subscrise in valoare de 430 mil. EUR.
Mai mult de jumatate din aceste prime au fost subscrise de catre primele cinci companii de asigurare, si anume : ROSGOSSTRAKH, RESO Garantia, INGOSSTRAKH, ROSNO si VSK. Acelorasi societati le revine si peste jumatate din despagubirile platite pe acest segment, si anume 230 mil. EUR.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

Daune de 8,5 mld. USD cauzate de tetiere in SUA
Rezultatele celor mai recente teste efectuate asupra autovehiculelor din SUA (crash-tests) au relevat faptul ca tetierele anumitor modele nu protejeaza suficient impotriva traumelor asupra coloanei vertebrale si capului, conform The Wall Street Journal.
Astfel, potrivit raportului publicat de catre Institutul de Asigurare a Securitatii in Trafic din SUA, doar 22 din 75 de autovehicule, la viteza de 32 km/ora, au avut rezultate notabile.
Detalii pe 1asig.ro
oleg.doronceanu@mxp.ro

 

INFO FINANCIAR

BCR opreste tranzactiile prin carduri in weekend
Banca Comerciala Romana (BCR) va intrerupe functionarea sistemului informatic care gestioneaza operatiunile cu carduri, incepand de Sambata, 12 mai 2007, ora 00.00, pana cel mai tarziu Luni, 14 mai 2007, ora 07.00.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

JOB
Detalii pe www.1asig.ro

Companie angajatoare

Job
ASIBAN Administrator Retea IT
Economist
ASIGEST Junior Accountant
ASITRANS Director Departament Actuariat
ASTRA-UNIQA Inspector Analiza Risc Financiar
  Inspector Daune Risc Financiar
  Inspector Specialist Subscriere Risc Financiar
BT Asigurari Inspector Asigurari
INTERAMERICAN

Account Manager

OMNIASIG Sef Departament Imagine
  Trainer
OMNIASIG Asigurari de Viata Corporate Account Manager
  Director Agentie
SIGNAL IDUNA Legal Advisor

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Editors: Costi BORODA, Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU

Events Coordinator: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMM 

Orice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea "Conform portalului specializat www.1asig.ro ".

Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Daca doriti sa va abonati/dezabonati click aici!

Cititi, in premiera, stirile interne si externe, incepand cu ora 10.30, direct pe www.1asig.ro!

CURS VALUTAR
RON
 
  1 EUR = 3,2841
 

1 USD = 2,4261

XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletter!

Vrei sa te abonezi GRATUIT? Click aici!

Catering pentru evenimente de succes?
Click aici!

Vrei sa primesti CADOU un Dictionar de Asigurari?
Click aici!

Vrei sa publici un anunt de angajare? Click aici!

Locul perfect pentru timpul tau! Click aici !

MICROSOFT si sectorul asigurarilor. Click aici!

Ti-ai asigurat... forma fizica?
Click aici!