XPRIMM Stiri

Nr. 1408 - 10 mai 2007

MAXIMA ZILEI - INTREBAREA SAPTAMANII - NOU pe 1asig.ro - FIAR 2007 - STIRI INTERNE - EVENIMENTE - STIRI EXTERNE - INFO FINANCIAR - JOB

MAXIMA ZILEI

Aproape toti oamenii rezista nenorocirilor. Daca vrei sa testezi cu adevarat caracterul unui om, da-i putere.
Abraham LINCOLN

INTREBAREA SAPTAMANII


Cum considerati nivelul de pregatire al personalului care lucreaza in asigurari din Romania?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!

Cel mai interesant comentariu va fi premiat cu un exemplar din cel mai recent numar al Revistei PRIMM Asigurari & Pensii.

INSURANCE PROFILE

NOU pe 1asig.ro

Asigurari online


Click aici pentru rezultatele detaliate si comentate ale pietei asigurarilor!

PERSONALITATI - Antonio SOUVANNASOUCK, Managing Partner, ASIGEST
COMPANII DE TOP - INTERAMERICAN
VA RECOMANDAM
- ProfitAbil-UNO de la KD Life

FIAR 2007

FIAR

BCR Asigurari BCR Asigurari, Partener Oficial al FIAR
"Salut aniversarea a 10 ani de FIAR (n. red. Forumul International Asigurari-Reasigurari) cu caldura si respect pentru oamenii care si-au concentrat eforturile pentru a face din aceasta manifestare una de inalta tinuta profesionala, subliniind importanta continuarii acestei deja devenite traditii", a declarat Mihail TECAU, Presedinte-Director General al BCR Asigurari.
Compania este Partener Oficial al celui mai important eveniment european de primavara dedicat pietei de profil.
"FIAR a crescut o data cu industria de profil din Romania, iar participarea companiilor straine s-a intensificat pe masura majorarii interesului pentru piata romaneasca de asigurari", a precizat oficialul citat.
Click aici pentru a vedea lista participantilor!
Click aici pentru a accesa pagina oficiala a evenimentului!
mihaela.circu@mxp.ro

CONFERINTA INTERNATIONALA DE BROKERAJ IN ASIGURARI

Brokerajul in asigurari, dezbatut la Sinaia
Anul 2006 a insemnat pentru piata de brokeraj in asigurari din Romania o crestere estimata a primelor intermediate cu aproape 40%, o continuare a dominatiei asigurarilor auto si a companiilor de brokeraj cu activitati de intermediere in asigurari asociate leasingului, dar si o pondere in piata asigurarilor in crestere cu un punct procentual, pana la valoarea de 20,35%.
Detalii pe 1asig.ro
Click aici pentru detalii!
irina.galasanu@mxp.ro

STIRI INTERNE

Azi la Cluj, maine-n toata tara
Orasul Cluj Napoca, gazduieste azi lucrarile Conferintei "Dialog si solutii pentru dezvoltarea pietei asigurarilor din regiunea Nord-Vest" organizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in cadrul manifestarilor ocazionate de celebrarea a 15 ani de activitate a organismelor de supraveghere in asigurari.
La dezbateri participa lideri si specialisti, numeroase personalitati din domeniul asigurarilor, autoritatilor centrale si locale, uniunilor profesionale a asiguratorilor - UNSAR si brokerilor - UNSICAR, presei locale si de specialitate.
"Initiativa CSA vine ca o recunoastere a faptului ca judetul Cluj este, din punctul de vedere al asigurarilor, judetul numarul 1, dupa Bucuresti, la capitolul prime brute subscrise", a declarat, in deschiderea primei sesiuni, Angela TONCESCU, Presedinte al CSA.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro


GENERALI intra pe piata pensiilor private
GENERALI intentioneaza sa intre curand pe piata pensiilor private obligatorii, ca administrator al unui fond de pensii private.
In perioada imediat urmatoare, compania va intocmi documentatia necesara si va depune cererea pentru autorizarea de constituire a noii societati de pensii, care va purta numele de GENERALI Fond de Pensii, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). A doua etapa in procesul de autorizare, o va constitui depunerea cererii de autorizare ca administrator al unui fond privat de pensii - GENERALI Fond de Pensii administrat privat.
Detalii pe 1asig.ro
mihaela.circu@mxp.ro

Ioan VREME


MARSH intermediaza pensii pe Pilonul III
Pe langa calitatea sa de broker de asigurare, MARSH Romania va detine si autorizarea pentru intermedierea pensiilor facultative administrate privat, conform primului numar al buletinului informativ Risc Consult, publicat de companie.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro


Shah ROUF

Subscrieri de 19,1 mil. lei pentru AVIVA
Pentru AVIVA Asigurari de Viata Romania, primul trimestru al anului 2007 a insemnat o crestere la nivel de prime brute subscrise de 30,45%, reprezentand aproximativ 19,1 mil. lei fata de 14,64 mil. lei in perioada similara a anului precedent.
Valoarea totala a activelor companiei a inregistrat, de asemenea, o majorare de 56,95%, ajungand la sfarsitul lunii martie la valoarea de 164,7 lei.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro


EVENIMENTE
FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari
21-25 mai 2007
Sinaia, Romania
Producator:
Media XPRIMM
Organizator: FIAR Consult
Click aici
pentru detalii!

Conferintele FIAR 2007

 • Conferinta Asigurari/Reasigurari
  Click aici pentru detalii!
 • Conferinta IT&C
  Click aici pentru detalii!
 • Conferinta Internationala De Brokeraj In Asigurari
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Asigurarilor Auto
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Pensiilor Private
  Click aici pentru detalii!
 • Ziua Asigurarilor Private De Sanatate
  Click aici pentru detalii!
INSURANCE IN RUSSIA AND CIS
Battle for Profit Growth: Strategies, Methods, Techniques
28-29 iunie 2007
Viena, Austria
Organizator: Marcus Evans
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici
pentru detalii!
STIRI EXTERNE

ASIGURARI

Afacerile multinationale, speriate de teroristi
Mai mult de o treime din afacerile internationale se tem ca ar putea deveni victime ale unui atac terorist, se mentioneaza intr-un raport al sindicatelor LLOYD's, dat publicitatii miercuri.
Detalii pe 1asig.ro
vlad.panciu@mxp.ro


Piata pensiilor private din Rusia - 7,4 mld. USD pana in 2008
Incepand cu 1 ianuarie 2008, sistemul de pensii din Rusia va fi completat cu un nou element - Fondul Suplimentar de Pensii (FSP), conform portalului FundsHub.ru, cu referire la declaratia Presedintelui rus Vladimir PUTIN.
Detalii pe 1asig.ro
oleg.doronceanu@mxp.ro

Record de crestere in asigurari in Bahrein
Piata de asigurari din Bahrein a consemnat, in anul 2006, cea mai spectaculoasa crestere din istorie, in termenii primelor brute subscrise urcand cu 22%, conform datelor publicate de Banca Centrala Nationala (CBB).
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

Evolutie pozitiva pentru asigurarile din Letonia
Potrivit datelor Asociatiei Asiguratorilor din Letonia, piata nationala de asigurari evolueaza rapid, inregistrand, in primul trimestru al acestui an, o crestere a primelor brute subscrise de 56% fata de aceeasi perioada a anului 2006.
Detalii pe 1asig.ro
irina.galasanu@mxp.ro

INFO FINANCIAR

OTP Bank - profit de 60 mil. EUR in 2010
OTP Bank Romania va obtine, in 2010, un profit net de 60 mil. EUR si active totale de circa 2,89 mld. EUR, conform unui raport al bancii privind estimarile pentru urmatorii trei ani.
"Profitul brut al OTP Bank Romania urmeaza sa ajunga la 70 mil. EUR, iar creditele acordate clientilor vor atinge valoarea de 2,55 mld. EUR, in timp ce depozitele totale vor insuma 1,43 mld. EUR", se mai arata in raportul bancii, potrivit NewsIn.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

JOB
Detalii pe www.1asig.ro

Companie angajatoare

Job
ASIBAN Administrator Retea IT
Economist
ASIGEST Junior Accountant
ASITRANS Director Departament Actuariat
ASTRA-UNIQA Inspector Analiza Risc Financiar
Inspector Daune Risc Financiar
Inspector Specialist Subscriere Risc Financiar
BT Asigurari Inspector Asigurari
INTERAMERICAN

Account Manager

OMNIASIG Sef Departament Imagine
Trainer
OMNIASIG Asigurari de Viata Corporate Account Manager
Director Agentie
SIGNAL IDUNA Legal Advisor

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Editors: Costi BORODA, Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU

Events Coordinator: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMMOrice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea "Conform portalului specializat www.1asig.ro ".

Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Daca doriti sa va abonati/dezabonati click aici!

Cititi, in premiera, stirile interne si externe, incepand cu ora 10.30, direct pe www.1asig.ro!

CURS VALUTAR
RON
1 EUR = 3,2974

1 USD = 2,4349

XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletter!

Vrei sa te abonezi GRATUIT? Click aici!

Catering pentru evenimente de succes?
Click aici!

Vrei sa primesti CADOU un Dictionar de Asigurari?
Click aici!

Vrei sa publici un anunt de angajare? Click aici!

Locul perfect pentru timpul tau! Click aici !

MICROSOFT si sectorul asigurarilor. Click aici!

Ti-ai asigurat... forma fizica?
Click aici!