XPRIMM Stiri

Nr. 1395 - 20 aprilie 2007

MAXIMA ZILEI - INTREBAREA SAPTAMANII - NOU pe 1asig.ro - FIAR 2007 - STIRI INTERNE - EVENIMENTE - STIRI EXTERNE - INFO FINANCIAR - JOB

MAXIMA ZILEI

Razi tu intai de tine, inainte sa poata altii sa o faca!
Elsa MAXWELL

INTREBAREA SAPTAMANII


La ce varsta ar trebui sa ne preocupam de constituirea unor venituri suplimentare pentru pensie?

Pentru a raspunde, click aici!
Pentru comentarii, click aici!

Cel mai interesant comentariu va fi premiat cu doua bilete de avion pe ruta Bucuresti-Viena (tur si retur), oferite GRATUIT de catre 1asig.ro si SkyEurope, cea mai mare companie aeriana low-cost si low-fare din Europa Centrala si de Est.

SKY EUROPE

NOU pe 1asig.ro

Asigurari online


Click aici pentru rezultatele detaliate si comentate ale pietei asigurarilor!

FIAR 2007

FIAR

POPOVICI & ASOCIATII sprijina FIAR
Compania de avocatura POPOVICI & ASOCIATII - va sprijini desfasurarea celei de a X-a editii a FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari.
"Am speranta ca, in contextul accesului Romaniei la UE si in raport de evolutia sa pe parcursul ultimilor ani, FIAR se va constitui incepand cu anul 2007 in cel mai important eveniment in domeniul asigurarilor din Europa Centrala si de Est contribuind totodata si la promovarea si dezvoltarea domeniului pensiilor private in Romania", a declarat Bogdan STOICA, Partener, POPOVICI & ASOCIATII.
Evenimentul se desfasoara in perioada 21-25 mai, la Sinaia, si se bucura de prezenta celor mai importante companii de asigurare, reasigurare si brokeraj din Europa si nu numai.
Peste 220 lideri si specialisti din 20 de tari au confirmat, deja, prezenta la intregul program al Editiei aniversare a FIAR.
"Ca unul dintre cei mai importanti consultanti legali din Romania in domeniul asigurarilor, suntem bucurosi sa sustinem evenimentul, atat din punct de vedere organizatoric, cat si din perspectiva abordarii in cadrul FIAR a unor teme de interes general in domeniul asigurarilor", a completat oficialul companiei.
Click aici pentru detalii!
Click aici pentru a vedea lista participantilor!
Click aici pentru a va inregistra!
costi.boroda@mxp.ro

STIRI INTERNE


CNS


Asigurarile de sanatate, la inceput de drum
Piata asigurarilor de sanatate are un mare potential de dezvoltare, care poate fi exploatat doar in conditiile unor facilitati fiscale acordate potentialilor clienti.
Aceasta este concluzia CNS-Conferinta Nationala a Asigurarilor de Sanatate, organizata ieri, 19 aprilie a.c., sub coordonarea Publicatiilor XPRIMM, cu sprijinul CSA, UNSAR si UNSICAR.
Detalii pe 1asig.ro
Click aici pentru a descarca prezentarile sustinute cu aceasta ocazie!
Click aici pentru a vedea galeria foto!
mihaela.circu@mxp.ro


Sa tragem concluziile
In finalul Conferintei Nationale de Asigurari de Sanatate, Dan CONSTANTINESCU, Membru in Consiliul CSA, a realizat o analiza puncte tari/puncte slabe ale sistemului privat al asigurarilor de sanatate din Romania.
Detalii pe 1asig.ro
vlad.panciu@mxp.ro


Dan CONSTANTINESCU


Sorin OPRESCU

Interes public si privat in coerenta sistemului de sanatate
CNS-Conferinta Nationala a Asigurarilor de Sanatate a gazduit, ieri, opiniile unor reputati specialisti din domeniul medical, al administratiei in domeniu si al asiguratorilor, pe fondul aprobarii recente a Normelor Metodologice privind asigurarile voluntare de sanatate de catre Ministerul Sanatatii Publice.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro


Francezii ne pot servi drept model pe sanatate
"Exista un sistem voluntar de asigurari de sanatate care nu se bazeaza pe risc individual, ci pe principiul mutualitatii. Este vorba de sistemul mutualist din Franta", a declarat Vasile CEPOI, Directorul General al CNAS (Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate), in cadrul CNS-Conferintei Nationale de Asigurari de Sanatate - un eveniment organizat de Media XPRIMM.
Detalii pe 1asig.ro
vlad.panciu@mxp.ro

Vasile CEPOI


Lacramioara Laura VOINEA

Bucurestenii aleg sanatatea in regim privat
Peste 61% dintre bucuresteni considera ca un abonament la o clinica medicala privata este util sau foarte util. Aceasta este una dintre concluziile studiului asupra perceptiei publicului referitor la serviciile medicale private, prezentat in cadrul CNS-Conferinta Nationala a Asigurarilor de Sanatate, organizate ieri, 19 aprilie a.c., de care Media XPRIMM, la Palatul Parlamentului.
Detalii pe 1asig.ro
Click aici pentru a descarca continutul studiului!
mihaela.circu@mxp.ro


Educatia profesionala in industria asigurarilor
Institutul de Asigurari organizeaza, in data de 26 aprilie a.c., o Conferinta Internationala avand ca tema educatia profesionala in industria asigurarilor.
Cu aceasta ocazie va fi prezentat Proiectul PPP E7050 de creare a unui sistem centralizat si comprehensiv de educatie profesionala in industria asigurarilor din Romania .
Revista PRIMM - Asigurari&Pensii este Partener Media al Conferintei.
Evenimentul este prilejuit de lansarea oficiala a celui mai mare proiect educational din industria asigurarilor de pana acum.
Conferinta isi propune sa prezinte atat componentele proiectului, cat si sa aduca in discutie aspecte legate de programe educationale si certificarea in viitor a diverselor categorii de angajati din cadrul industriei de asigurari.
Click aici pentru detalii!
irina.galasanu@mxp.ro
EVENIMENTE
Conferinta Internationala "Educatia Profesionala in Industria Asigurarilor"
26 aprilie 2007
Aula Magna, Academia de Studii Economice
Organizator: Institutul de Asigurari
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici pentru detalii!
FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari
21-25 mai 2007
Sinaia, Romania
Producator:
Media XPRIMM
Organizator: FIAR Consult
Click aici
pentru detalii!
INSURANCE IN RUSSIA AND CIS
Battle for Profit Growth: Strategies, Methods, Techniques
28-29 iunie 2007
Viena, Austria
Organizator: Marcus Evans
Partener Media: Revista PRIMM-Asigurari&Pensii
Click aici
pentru detalii!
STIRI EXTERNE

ASIGURARI


SWISS Re trece pe primul loc
SWISS Re a facut schimb de locuri, la finele lui 2005, cu MUNICH Re, in clasamentul reasiguratorilor internationali, dupa volumul de prime nete subscrise, arata studiul efectuat de Agentia de evaluare financiara STANDARD & POOR's.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

EUREKO a atins un volum de subscrieri de 6,57 mld. EUR
Grupul EUREKO, actionarul majoritar al companiei INTERAMERICAN Romania si a primului spital privat, EUROCLINIC, a inregistat, in anul 2006, o crestere cu 117% la nivelul primelor brute subscrise, de la 6,57 mld. EUR in 2005, reusind performanta de a atinge o valoare de 14,3 mld. EUR.
Pe categoria asigurarilor de viata, volumul primelor brute subscrise a crescut cu 59%, de la 2,8 mld. EUR la 4,5 mld. EUR, rezultate datorate, in principal, fuziunii cu INTERPOLIS.
Detalii pe 1asig.ro
andreea.ionete@mxp.ro

AIG ar putea cumpara TRANSATLANTIC Re
American International Group (AIG) ar putea achizitiona actiunile companiei de reasigurari TRANSATLANTIC Re, conform www.reactionsnet.com.
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

INFO FINANCIAR

Michael KOWALSKI

PROCREDIT Bank: peste 77% crestere a profitului
In 2006, PROCREDIT Bank a inregistrat, un profit net de 1,5 mil. EUR, in crestere cu 77% fata de anul precedent.
Veniturile operationale ale bancii au crescut cu 48% fata de cifrele raportate in 2005, iar activele totale au atins valoarea de 218 mil. EUR, ceea ce reprezinta o crestere cu 70% fata de totalul activelor din anul anterior (128 mil. EUR).
Detalii pe 1asig.ro
costi.boroda@mxp.ro

JOB
Detalii pe www.1asig.ro

Companie angajatoare

Job
ASIBAN Administrator Retea IT
Economist
ASIGEST Junior Accountant
ASITRANS Director Departament Actuariat
BT Asigurari Inspector Asigurari
Metodolog
Secretara
CARDIF Asigurari Risk management officer/Internal controller
INTERAMERICAN

Account Manager

OMNIASIG Sef Departament Imagine
Trainer

General Director: Sergiu COSTACHE Executive Director: Adriana PANCIU
Coordinator: Alexandru CIUNCAN

Editor in Chief: Mihaela CIRCU
Editors: Costi BORODA, Vlad PANCIU, Alexandra SANDULESCU, Oleg DORONCEANU, Mirabela POSTOLACHE, Andreea IONETE, Liviu HULUTA, Irina GALASANU

Events Coordinator: Georgiana OPREA
IT Department: Octavian GRIGOR, Dorin PALADE
Web Designer: Eugen PETCU

Edition Responsible: Costi BORODA
e-mail: media@mxp.ro


PRELUAREA INFORMATIILOR
Cu toate ca informatiile continute in prezentul Buletin Informativ de Asigurari sunt proprietatea exclusiva a SC Media XPRIMM SRL, oricare dintre ele pot fi preluate complet sau partial cu conditia expresa a publicarii lor impreuna cu mentiunea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".
ACURATETEA INFORMATIILOR
Cu toate ca SC Media XPRIMM SRL a facut toate eforturile posibile pentru a asigura acuratetea informatiilor publicate in prezentul Buletin Informativ de Asigurari este posibila aparitia unor erori sau omisiuni.
RASPUNDEREA EDITORULUI
Nici SC Media XPRIMM SRL si nici angajatii sai nu pot fi considerati raspunzatori, sub nici o forma, pentru urmarile unor erori sau omisiuni aparute in forma si/sau continutul prezentului Buletin Informativ de Asigurari si nici pentru opiniile, sugestiile sau punctele de vedere formulate in cadrul lui sau pentru urmarile sau consecintele actiunilor sau deciziilor luate de terti pe baza acestora sau a continutului lui. Redactia isi declina raspunderea pentru autenticitatea sau acuratetea informatiilor preluate din terte surse. Pentru toate materialele unde sunt specificate sursele de informare responsabilitatea revine in totalitate acestora. Raspunderea pentru celelalte materiale publicate revine autorului sau sursei de informare specificate. Redactia isi rezerva dreptul de a prezenta in maniera proprie datele si informatiile difuzate. Titlurile apartin, daca nu se specifica altfel, redactiei.
POLITICA ANTI-SPAM
Acest mesaj, avand mentionate datele noastre de identificare si instructiunile de dezabonare, nu poate fi catalogat ca mesaj nesolicitat (spam). Daca el ajunge totusi la Dumneavoastra si nu doriti sa mai primiti alte mesaje cu un continut similar, este suficient sa ne trimiteti un e-mail, mentionand "Unsubscribe" sau "Dezabonare" in campul "Subject" sau "Subiect".
Copyright©2007 Media XPRIMMOrice informatie publicata in acest buletin informativ poate fi preluata cu specificarea "Conform portalului specializat www.1asig.ro".

Abonamentul la Buletinele de Asigurari XPRIMM Stiri, Info, Special si Job este GRATUIT!

Daca doriti sa va abonati/dezabonati click aici!

Cititi, in premiera, stirile interne si externe, incepand cu ora 10.30, direct pe www.1asig.ro!

CURS VALUTAR
RON
1 EUR = 3,3370

1 USD = 2,4536

XPRIMM News - The Romanian Insurance Market Newsletter!

Vrei sa te abonezi GRATUIT? Click aici!

Catering pentru evenimente de succes?
Click aici!

Vrei sa primesti CADOU un Dictionar de Asigurari?
Click aici!

Vrei sa publici un anunt de angajare? Click aici!

Locul perfect pentru timpul tau! Click aici!

MICROSOFT si sectorul asigurarilor. Click aici!

"Contabilitatea asigurarilor 2006"
Click aici!

Ti-ai asigurat... forma fizica?
Click aici!

"Dictionar de Asigurari", pasaport spre UE.
Pentru comenzi, Click aici!
Dictionarul englez-roman bancar, bursier si de asigurari!
Click aici
pentru comenzi!