1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Nicu MARCU, ASF: Piata ...

Nicu MARCU, ASF: Piata asigurarilor a crescut cu 5% in 2020, la 11,5 miliarde de lei

In 2020, primele brute subscrise de societatile de asigurari au ajuns la 11,5 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent, a declarat, joi, Nicu MARCU, Presedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Prezent la Conferinta ISF "Quo Vadis" Digitalizarea asigurarilor - prioritate zero, Nicu MARCU a aratat ca pe segmentul asigurarilor generale primele brute subscrise au ajuns, in 2020, la 9,28 miliarde de lei, in crestere cu 6%, in timp ce asigurarile de viata au scazut cu 2% in comparatie cu 2019, ajungand pana la valoarea de 2,22 miliarde lei.

Piata RCA a atins o valoare de 3,97 miliarde de lei in 2020, cu 5% mai mult fata de anul anterior, in timp ce segmentul CASCO a insumat 2,41 miliarde de lei, in crestere cu 4%.

"Imi doresc ca prin intermediul decontarii directe obligatorii, prin accentuarea procesului de digitalizare, dar si prin alte reglementari pe care le avem in plan sa echilibram piata asigurarilor si sa diminuam dependenta de segmentul asigurarilor auto obligatorii. Trebuie sa incheiem eternele dispute care se poarta in jurul subiectului RCA", a mai declarat Nicu MARCU.

Piata asigurarilor de sanatate a ajuns, anul trecut, la valoarea de 451,45 milioane lei, ceea ce reprezinta o crestere de 18% fata de anul precedent. O crestere sustinuta (68%) au avut si asigurarile de garantii, care au ajuns la un volum al primelor brute subscrise de 464,52 milioane de lei.

"Chiar daca 2020 a fost lovit de pandemie, piata asigurarilor a avut o crestere destul de buna in acest context", a subliniat Presedintele ASF.

De asemenea, piata asigurarilor a ajuns la o pondere de 2,3% din PIB in 2020. "Ponderea pietei asigurarilor in Produsul Intern Brut a fost, anul trecut, de aproximativ 2,3%. Consider ca aceasta piata are un potential foarte mare si sper ca in timp ponderea in PIB va creste. Remarc insa faptul ca, desi a traversat o perioada complicata, piata s-a comportat bine, judecand lucrurile in actualul context generat de pandemia COVID-19", a declarat Nicu MARCU.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Conferinta anuala ISF "Quo Vadis" 2021: Principalele declaratii!