Frecventa si severitatea atacurilor cyber sunt in crestere si, pe masura ce pericolul creste in relevanta, in special pe fondul pandemiei COVID-19, este probabil ca, la randul sau, cererea de protectie sa creasca in continuare, arata, potrivit Reinsurance News, Doris HOPKE - Member of the Board Management, Munich Re.
"Un alt domeniu de risc sistemic in crestere este, cu siguranta, riscul cibernetic. Suntem convinsi ca riscul cibernetic este una dintre cele mai relevante si, in acelasi timp, una dintre cele mai solicitante provocari pentru industria noastra", sustine Doris HOPKE.
Trecerea dramatica la munca de la distanta, pe fondul masurilor de carantina aplicate in intreaga lume, in incercarea de a atenua raspandirea noului coronavirus, a generat modalitati noi si, uneori, mai usoare de criminalitate cyber. De fapt, aproximativ 71% din profesionistii in securitate au raportat niveluri ridicate de amenintari si atacuri la adresa securitatii, de la inceputul pandemiei.
"In martie, a existat o crestere incredibila de 30.000% a atacurilor de tip malware si a celor pe fondul COVID-19, in vreme ce atacurile ransomware au crescut cu 148% in martie. In termeni mai generali, la inceputul lunii mai, FBI a raportat o crestere cu 300% a criminalitatii informatice. Criminalii informatici si-au mutat atentia spre COVID-19. De exemplu, in aprilie, Google a blocat, zilnic, peste 18 milioane de e-mail-uri de tip phishing legate de COVID-19."
"In 2020, peste 68.000 de nume de hosting noi observate aveau cuvinte cheie legate de COVID-19 si s-au dovedit a fi cu risc ridicat. Nu a crescut doar frecventa, ci si severitatea. Impactul financiar asupra celor afectati de un eveniment cibernetic a crescut de aproape 6 ori, pana la o medie de 57.000 de dolari. Deci, riscul cibernetic e, in mod clar, in crestere si, in special, sub circumstantele COVID-19", a declarat Doris HOPKE - Member of the Board Management, Munich Re.
In cele din urma, influenta COVID-19 inseamna si ca exista un nivel din ce in ce mai mare de investitii in securitatea IT din partea companiilor de toate formele si dimensiunile si din diferite industrii. O tendinta pe care Doris HOPKE o percepe drept necesara. "Cum securitatea cibernetica este, acum, un subiect cu adevarat interesant, chiar si pentru cele mai mici companii, este probabil ca cererea de asigurari cyber sa creasca in continuare. Ne asteptam ca piata de asigurari cibernetice sa se tripleze, pana in 2025, pana la 20 de miliarde de dolari."
Pentru Munich Re, acoperirea riscului cibernetic este si va ramane un domeniu strategic si important de crestere. In iulie 2019, Munich Re preciza ca intentioneaza sa isi concentreze in continuare o mai mare parte a business-ului pe piata cibernetica in crestere, cu scopul de a-si pastra cota de piata de 10%, iar Doris HOPKE sustine ca, astazi, Munich Re are in continuare o cota de piata de 10%, subliniind, in acelasi timp, ca Munich Re intentioneaza sa creasca odata cu piata si sa mentina stabila aceasta cota de piata.
"Suntem foarte constienti de faptul ca asigurarea cibernetica este un subiect complex si devine mult mai complex ca niciodata. Prin urmare, suntem convinsi ca numai printr-o abordare holistica a riscului cyber putem contribui la o piata durabila a asigurarilor cibernetice, iar acest lucru necesita o gama intreaga de activitati", a mai precizat Doris HOPKE - Member of the Board Management, Munich Re.
Munich Re: Cererea de asigurari cibernetice va creste pe fondul frecventei si severitatii atacurilor cyber
Din aceeasi categorie
Cele mai citite