Numarul distribuitorilor de asigurari cu certificare in RIS - Registrul intermediarilor secundari - a ajuns la aproape 50.000, cel mai ridicat nivel din istoria pietei de profil din Romania, conform datelor ISF - Institutul de Studii Financiare.
"Performanta s-a realizat si datorita eforturilor pe care Institutului de Studii Financiare (ISF) le-a facut in cursul anului trecut pentru sprijinirea celor care si-au pierdut locul de munca din cauza crizei provocate de pandemie, sustinand reconversia lor in intermediari de asigurari", precizeaza oficialii ISF.
Institutul de Studii Financiare este institutia responsabila cu instruirea si certificarea profesionistilor din piata financiara. ISF pregateste, testeaza si certifica specialistii din Romania la standarde internationale, urmarind profesionalizarea si dezvoltarea pietei de profil prin asigurarea unei resurse umane bine pregatite. In ultimii ani, dar mai ales in perioada pandemiei, activitatea institutiei a fost una cat se poate de intensa, fiind instruiti si examinati numerosi profesionisti.
Astfel, la 1 ianuarie 2021 numarul distribuitorilor in asigurari activi in RIS a ajuns la 49.188. Cel mai mare numar de certificari noi - 14.091 - a fost inregistrat anul trecut, cand s-a inregistrat o crestere de aproape 2.000 de certificari, fata de anul 2019. Explicatia acestui record poate fi gasita si intr-o masura adoptata de ISF care a urmarit sustinerea celor afectati de criza economica: suspendarea timp de trei luni (02.04.2020-20.06.2020) a platii taxei de examinare pentru pregatirea profesionalainitiala. Astfel, peste 5.000 de romani au beneficiat de aceasta facilitate, pregatindu-se pentru o cariera care le poate aduce multe satisfactii. Impactul financiar suportat de catre ISF, care a urmarit sa sustina astfel piata de asigurari, s-a ridicat la peste 600.000 de lei.
"Profesia de vanzator de asigurari a devenit atractiva pentru persoanele care au ramas fara job in 2020 si au avut nevoie sa se reprofileze. ISF a venit in intampinarea acestor nevoi si a eliminat taxa de examinare, determinand multi profesionisti sa se certifice in acest domeniu. Putem spune ca ISF a reusit, prin profesionalism si prin masuri inspirate, sa tranforme o perioada nefasta pentru economie intr-un castig pentru piata asigurarilor, care sunt sigur ca se va vedea in curand", a declarat Valentin IONESCU, Presedintele ISF.
ISF ofera si alte oportunitati profesionale, cum ar fi formarea si certificarea specialistilor de constatare a daunelor. Astfel, la data de 1 ianuarie 2021, potrivit datelor ISF, exista, 667 de specialisti constatare daune cu certificare activa.
Pentru mai multe detalii despre organizarea cursurilor ISF, va rugam sa accesati: https://www.isf.ro/ro/cursuri
ISF: Numarul agentilor de asigurari a crescut in 2020 cu aproape 2.000 de persoane
Din aceeasi categorie
Cele mai citite