1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

IFC crediteaza CREDIT Europe Bank

IFC, divizia de investitii a Grupului Bancii Mondiale, va oferi un imprumut pe sapte ani bancii CREDIT Europe Romania pentru a sustine extinderea acesteia in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si pentru a consolida bilantul acesteia prin furnizarea de fonduri in moneda locala cu un curs mai mare decat cel prezent pe piata locala.

Investitia de 26 mil. USD echivalent va fi primul imprumut in moneda locala oferit de IFC pe piata din Romania. In calitate de institutie cotata international cu triplu-A, IFC creste creditul sau pentru a furniza produse in moneda locala clientilor din sectorul privat.

"In 2006 am facut primul pas in a ne adresa tuturor segmentelor din economia Romaniei prin stabilirea unei unitati bancare pentru IMM-uri. Facilitatea oferita de IFC, ne va ajuta sa dezvoltam propria baza de clienti IMM si sa raspundem mult mai eficient necesitatilor acestora prin furnizarea de imprumuturi in moneda locala pe termen mediu. Speram ca rolul nostru sa continue sa creasca in ceea ce priveste serviciile oferite sectorului IMM-urilor, sector ce reprezinta un motor important pentru dezvoltarea din Romania", a precizat Tamer OZATAKUL, Director General al CREDIT Europe Bank.

"Acest imprumut reprezinta angajamentul IFC fata de Romania si abordarea sa inovativa in a raspunde necesitatilor pietei, in particular sectorului financiar, ce reprezinta cheia pentru dezvoltarea economica. Acest imprumut in moneda locala va contribui la dezvoltarea sistemului bancar din Romania, in timp ce va oferi bancii CREDIT Europe Bank posibilitatea de a-si diversifica serviciile oferite sectorului IMM", a declarat Ana Maria MIHAESCU, Sef al Misiunii IFC in Romania.