1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Gothaer Asigurari Reasigurari ...

Gothaer Asigurari Reasigurari devine Allianz-Tiriac Unit Asigurari

Incepand cu 25 martie 2022 Gothaer Asigurari Reasigurari si-a schimbat denumirea in Allianz-Tiriac Unit Asigurari. Modificarea are loc in conditiile in care Gothaer Asigurari Reasigurari a fost preluata de catre Allianz-Tiriac Asigurari, reprezentantul in Romania al celui mai valoros brand de asigurari la nivel mondial.

Aceasta este prima achizitie realizata de Allianz-Tiriac si reflecta angajamentul sau pentru piata de asigurari si economia romaneasca.

Odata cu modificarea numelui societatii s-a modificat si sigla/logo-ul acesteia:

"Noua etapa in care paseste compania noastra ne ofera oportunitatea de a fi identificati ca parte a unuia dintre cei mai mari si cunoscuti asiguratori din Romania, Allianz-Tiriac Asigurari si ne va ajuta sa ne integram mai usor in structura acestuia. Cu toate acestea, pana la momentul integrarii, vom continua sa functionam ca o entitate independenta de actionarul nostru, pastrand aceeasi abordare de afaceri axata pe intelegerea nevoilor si asteptarilor clientilor nostri, oferindu-le acestora produse si servicii de asigurare de calitate. Activitatea companiei se va desfasura in continuare normal, ca si pana acum, dar beneficiind de sustinerea unui actionar puternic", precizeaza Ciprian POP, CEO Allianz-Tiriac Unit.

Mentinerea standardelor inalte de calitate a serviciilor, dezvoltarea portofoliului de clienti si imbunatatirea profitabilitatii reprezinta in continuare principalele axe care ghideaza activitatea Allianz-Tiriac Unit Asigurari in Romania.

In 2021, compania a inregistrat o crestere de 16,26% a subscrierilor fata de anul anterior, pana la 90,5 milioane de lei. Cresterea a fost generata preponderent de segmente precum:

  • Asigurari de calatorie (+52%) completate de asigurari Storno cu o crestere de aproape 186%, datorata cu precadere atentiei mai mare acordate calatoriilor efectuate in contextul pandemiei.
  • Asigurari CARGO (asigurari pentru activitati de transport) - crestere de aproape 98%.
  • Asigurari CAR (pentru lucrari de constructii sau montaj) - crestere de aproape 80%.
  • Asigurarile CASCO - crestere de 39%.
  • Asigurarile pentru IMM-uri (intreprinderi mici si mijlocii) - crestere de 21%.

In ceea ce priveste activitatea din aceasta etapa a existentei sale, reprezentantii Allianz-Tiriac Unit Asigurari precizeaza ca redenumirea companiei nu influenteaza in niciun fel relatia cu clientii si partenerii de afaceri sau contractele de asigurare aflate in vigoare. Beneficiile oferite, conditiile contractelor de asigurare si datele de contact raman neschimbate in perioada urmatoare.

Societatea Allianz-Tiriac Unit Asigurari (fosta Gothaer Asigurari Reasigurari) este recunoscuta in randul clientilor produselor de asigurari din Romania datorita standardelor ridicate in ceea ce priveste calitatea produselor si serviciilor pe care le ofera. In prezent, compania este in proces de integrare cu Allianz-Tiriac Asigurari, reprezentantul in Romania al celui mai valoros brand de asigurari din lume - Grupul Allianz.

Allianz-Tiriac Unit isi vinde produsele prin intermediul sediilor sale din Bucuresti si din alte orase importante din Romania, precum si prin intermediul partenerilor sai comerciali si, de asemenea, online, prin intermediul website-ului www.allianztiriacunit.ro.