1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FGA: Plati de 434,3 milioane lei ...

FGA: Plati de 434,3 milioane lei in primele 7 luni ale lui 2023

Fondul de Garantare al Asiguratilor (FGA) a achitat 46.617 cereri de plata in primele sapte luni ale anului curent. Platile au fost efectuate pentru societatile de asigurari aflate in faliment.

Astfel, FGA a achitat:

  • 38.426 cereri de plata in suma de cca. 380,3 milioane lei pentru creditorii de asigurari ai Societatii CITY Insurance SA,
  • 268 cereri de plata in suma de cca.7,8 milioane lei pentru creditorii de asigurari ai Societatii ASTRA SA,
  • 326 cereri de plata in suma de cca. 18 milioane lei pentru creditorii de asigurari ai Societatii CARPATICA Asig SA,
  • 6 cereri de plata in suma de cca. 957 mii lei pentru creditorii de asigurari ai Societatii CERTASIG SA,
  • Pentru EUROINS SA, societate in cazul careia platile au inceput la data de 17 Mai 2023, au fost achitate 7.591 cereri de plata pana la 31 Iulie 2023, platile efectuate insumand cca. 27,2 milioane lei.

109.577 cereri de plata inregistrate pentru EUROINS, la 31 Iulie 2023

Din totalul cererilor inregistrate pentru Societatea EUROINS SA, mai mult de jumate reprezinta solicitari de despagubiri pentru dosare de dauna, respectiv:

  • 65.314 Cereri de plata privind acordarea despagubirilor/indemnizatiilor-Anexa 10
  • 44.263 Cereri de restituire prima-Anexa 9

FGA mentioneaza ca termenul limita de depunere a cererilor de plata nu curge la acest moment, creditorii de asigurare ai societatii EUROINS SA au posibilitatea de a depune cereri de plata in continuare, prin intermediul Portalului FGA, special creat. Din 27 Iulie 2023, FGA a initiat procesul de schimbare al interfetei web precum si a modului de primire a documentelor. Modificarile vizeaza introducerea unei noi aplicatii web, cu scopul de a face mai sigura primirea documentelor si de a imbunatati comunicarea cu creditorii de asigurari ai societatilor de asigurari aflate in insolventa/faliment, precum si pentru solutionarea ulterioara a cererilor de plata sau a altor tipuri de solicitari (petitii, reclamatii etc.).

Schimbarea interfetei web permite inregistrarea rapida a documentelor transmise corespunzator (cereri de plata, deschidere dosar dauna, petitii etc), astfel incat, petentii vor putea primi numarul de inregistrare pentru documentatia depusa, imediat dupa finalizarea formalitatilor de depunere.

FGA reaminteste potentialilor creditori de asigurare care solicita deschiderea dosarelor de dauna la FGA ca, pentru primirea despagubirilor cuvenite, este necesar sa depuna ulterior deschiderii dosarului de dauna, o cerere de plata-Anexa 10.

Cererile de plata sunt solutionate in ordinea depunerii acestora de catre creditori la FGA, fiind analizate de catre directiile de specialitate ale Fondului.

Stadiul de solutionare al cererilor de plata poate fi urmarit pe site-ul Fondului, respectiv: https://www.fgaromania.ro/status-cereri-nou

Toate explicatiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de dauna sau a cererilor de plata sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro