1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
FAST Brokers castiga contul D&O al ...

FAST Brokers castiga contul D&O al ROMGAZ. Polita a fost semnata in septembrie 2022, dupa 20 de luni de la debutul licitatiei

Societatea Nationala de Gaze Naturale ROMGAZ a desemnat FAST Brokers, in luna semptembrie 2022, castigatorul licitatiei pentru furnizarea de servicii de asigurare de tip D&O (Directors & Officers), fara fransiza, pentru membrii Consiliului de Administratie si directorii executivi din cadrul companiei.

Procedura a fost initiata in ianuarie 2021, termenul de depunere a ofertelor fiind stabilit pentru februarie 2021.

FAST Brokers a fost singurul oferant.

Estimat la 2,632 milioane de euro, contractul de asigurare a fost semnat pentru 2,603 milioane de euro.

Durata acordului-cadru este de 24 luni, urmand ca anual sa fie incheiat cate un contract subsecvent.

Potrivit caietului de sarcini, polita de asigurare trebuie sa acopere raspunderea civila si profesionala a persoanelor asigurate pentru daunele/prejudiciile cauzate din culpa tertilor (ex: angajati; parteneri de afaceri; autoritati; actionari; compania, etc.) cu prilejul sau in legatura cu exercitarea mandatului de administrator al SNGN ROMGAZ SA, respectiv exercitarea mandatului de director al SNGN ROMGAZ SA.

De asemenea, polita va avansa costurile si cheltuielile de aparare (inclusiv onorarii avocati) rezultate din investigarea si apararea unei cereri de despagubire indreptate impotriva asiguratilor. Polita va acoperi si orice costuri sau cheltuieli de judecata pronuntate impotriva unui asigurat in favoarea unui reclamant (ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau a unei sentinte definitive). Daunele se platesc de asigurator reclamatului in numele asiguratului/asiguratilor responsabili de producerea prejudiciului.

Potrivit documentatiei, acoperirea va cuprinde inclusiv "Practici privind angajatii" (Employment Practice Liability) pentru cererile indreptate impotriva persoanelor asigurate. De asemenea, se va aplica si acoperirea retroactiva pana la data 18 decembrie 2019.

"Cuantumul primei de asigurare este fix si va fi ofertat pentru o valoare de despagubire de 100.000.000 euro pentru administratori si pentru directorii cu contract de mandat", se arata in document

Mai multe detalii AICI.

FAST Brokers a fost infiintat in 2002, are un capital social de 200.000 lei si ii are ca actionari pe Liliana si Iulian Valentin Gheorghiu.

In 2021, brokerul a consemnat un regres de 3% al veniturilor de activitatea de brokeraj, la 3,4 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor Publice.

Profitul net a scazut cu 17%, la 1,91 milioane de lei, de la 2,29 milioane de lei in 2020.

FAST Broker a incheiat anul 2021 pe locul 75 si o cota de 0,21%, de la pozitia 67 si pondere de 0,25% in 2020.