1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
EUROHOLD, compania mama a Euroins ...

EUROHOLD, compania mama a Euroins Romania si-a continuat performanta puternica in al treilea trimestru al anului 2022

Eurohold Bulgaria AD, unul dintre cele mai importante grupuri energetice si financiare din Europa de Sud-Est, a raportat rezultate solide in al treilea trimestru al anului 2022, consolidandu-si performanta de la inceputul anului, potrivit situatiei financiare interimare consolidate a companiei pentru aceasta perioada.

Veniturile totale pentru cele 9 luni, pana in septembrie, aproape ca s-au triplat fata de anul precedent, ajungand la 4,7 miliarde BGN (2,4 miliarde EUR), cel mai ridicat nivel inregistrat pana acum pentru acest indicator.

EBITDA si profitul net pentru aceasta perioada s-au ridicat la 263,6 milioane BGN (134,7 milioane EUR) si, respectiv, 110,1 milioane BGN (56,3 milioane EUR).

Afacerea din domeniul energiei a Eurohold, care opereaza sub marca Electrohold, a acumulat 57% din veniturile totale si aproximativ trei sferturi din profiturile holdingului inainte de dobanzi, impozite, depreciere si amortizare, inainte de calcularea rezultatelor societatii-mama si a eliminarilor intragrup. Rezultatul financiar net final pentru primele 9 luni in acest segment a fost de 73,7 milioane BGN (37,7 milioane EUR). Anul curent este primul in care Eurohold consolideaza integral rezultatele Electrohold in situatia sa financiara, dupa ce a achizitionat filialele bulgare ale grupului energetic ceh CEZ, in iulie 2021.

Activitatile de asigurari ale Eurohold, reunite in Euroins Insurance Group (EIG), au reprezentat 42,6% din veniturile totale si putin peste o patrime din EBITDA. Primele brute subscrise de EIG au crescut cu 44,7% de la an la an, ajungand la 1,2 miliarde BGN (614 milioane EUR). Veniturile brute ale Eurohold din operatiunile de asigurare, in ansamblu, au crescut cu 55% fata de anul precedent, depasind 2 miliarde BGN (1,02 miliarde EUR). Holdingul a raportat un profit net de 64,1 milioane BGN (32,8 milioane EUR) din activitatile de asigurari.

Toate filialele EIG au inregistrat rezultate solide in primele 9 luni ale anului 2022.

Euroins Romania a inregistrat o crestere de 3 ori mai mare in toate liniile sale de asigurari non-auto, datorita schimbarii strategiei de dezvoltare, a cresterii atentiei pentru asigurarile generale si extinderii semnificative a gamei de produse a companiei.

O crestere solida a fost marcata, de asemenea, de Euroins Bulgaria, care reuneste operatiunile grupului in cadrul furnizarii gratuite de servicii in statele UE. Volumul de prime al unitatii bulgare a crescut cu 35% de la an la an, ajungand la 342 milioane BGN (175 milioane UR).

Cele doua unitati ucrainene ale EIG si-au stabilizat treptat rezultatele, in pofida mediului economic extrem de dificil din Ucraina, din cauza conflictului militar in curs de desfasurare. Primele brute subscrise de cele doua companii au atins 28 de milioane BGN (14,3 milioane EUR) in cele 9 luni pana in septembrie 2022, fata de 47 de milioane BGN (24 de milioane EUR) in aceeasi perioada a anului precedent.

"Ca orice companie, in situatia actuala, operam intr-un mediu in care ne confruntam cu provocari serioase, in special inflatia ridicata si efectele conflictului militar din Ucraina. Cu toate acestea, suntem increzatori ca strategia noastra de dezvoltare, care se concentreaza pe activitatea din domeniul energiei, si o larga diversificare geografica a operatiunilor noastre de asigurare ne permit sa gestionam eficient riscurile si sa adaugam valoare actionarilor nostri. Performantele noastre de la inceputul anului indica o productivitate ridicata in cele doua sectoare principale in care ne dezvoltam afacerile. Ne asteptam sa ne extindem parteneriatul cu BERD, care este actionar minoritar in grupul nostru de asigurari. In acest sens, o noua investitie a bancii este pe cale de a creste capitalul EIG. Acest lucru va consolida si mai mult solvabilitatea grupului nostru de asigurari. Previziunile actuale privind dezvoltarea economica a Europei Centrale si de Est in urmatorul an sunt mai favorabile decat cele pentru UE in ansamblu. Ramanem increzatori in potentialul de crestere pe termen lung al regiunii Europei Centrale si de Est ", a comentat Kiril BOSHOV, Director Executiv si Presedinte al Consiliului de Administratie al Eurohold.