1asig.ro
1asig.ro
Documentele de asigurare Carte ...

Documentele de asigurare Carte Verde, atasate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tiparite pe hartie alba

5 min. / 1.540 cuvinte
Incepand cu data de 1 iulie 2020, asiguratorii care au dreptul sa vanda asigurari RCA pe teritoriul Romaniei (membre ale BAAR) vor tipari polita de asigurare Carte Verde, indiferent daca se elibereaza cu contractul de asigurare RCA sau in mod separat, pe hartie de culoare alba in loc de culoare verde, asa cum este tiparita in prezent, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR.

PROMO


Decizia de schimbare a culorii este conforma cu reglementarile care guverneaza Sistemul Carte Verde si nu-i afecteaza in niciun fel pe detinatorii acestora.

Valabilitatea politelor de asigurare Carte Verde emise de asiguratorii romani inainte de aceasta data pe hartie de culoare verde se va mentine pana la expirarea perioadei de valabilitate a asigurarii, mentionata in politele respective.

BAAR precizeaza ca a informat despre noua culoare a politei Carte Verde urmatoarele autoritati nationale: Autoritatea de Supraveghere Financiara - ASF, Politia de Frontiera si Politia Rutiera.

Consecvent cu atributiile sale de informare a opiniei publice, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR considera utile cateva recomandari importante pentru detinatorii de vehicule care doresc sa circule cu masina in strainatate. Astfel:
  • BAAR recomanda ca in cazul calatoriei in statele membre ale sistemului Carte Verde asiguratii sa aiba asupra lor asigurarea tiparita pe suport de hartie, pentru a putea fi prezentata autoritatilor cu atributii de control.
  • alta recomandare a Biroului este aceea ca, inainte de deplasarea in strainatate, detinatorii de vehicule sa verifice ca asigurarea Carte Verde sa fie valabila in toate tarile traversate/vizitate si pentru toata durata deplasarii.
BAAR este asociatia profesionala a societatilor de asigurare care pot practica, pe teritoriul Romaniei, asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si de tramvaie - RCA.

In 2019, piata RCA a atins nivelul de aproximativ 3,78 miliarde de lei, in crestere cu circa 5% fata de anul precedent, conform raportului ASF. Pe parcursul anului 2019, comparativ cu anul anterior, prima medie a inregistrat o crestere cu aproximativ 3% (la 631 lei), in timp ce dauna medie a crescut cu 7% (la 8.396 lei).

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Piata RCA: Cifre cheie din evolutia companiilor in 2019. Schimbari in clasament!
Decontarea directa: Cati asigurati RCA au cumparat aceasta clauza in 2019?

7.459 accesari