1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Datele vorbesc de la sine: avem ...

Datele vorbesc de la sine: avem mare nevoie de asigurari de locuinte!

"Probabil ca riscurile percepute pentru incidentele auto sunt mai evidente pentru public, pe cand pericolul unei catastrofe care sa afecteze locuinta poate fi considerat ca fiind mai putin probabil" - aceasta poate fi o posibila explicatie pentru faptul ca, si dupa ani intregi de campanii de promovare a asigurarilor de locuinte, romanii se gandsc in continuare mai degraba la asigurarea masinii decat la a locuintei. Despre aceasta realitate a pietei romanesti de asigurari am vorbit cu Alina BARBULESCU, Specialist Asigurari Bunuri & Proprietati in cadrul UNSAR.

Datele ASF releva ca doar 20% din locuintele din Romania beneficiaza de protectie, in ciuda constientizarii crescute asupra importantei acestei masuri de siguranta.

Intrebarea esentiala devine: ce ar putea fi facut pentru a stimula cresterea asigurarilor de locuinte in Romania? Reprezentantul UNSAR subliniaza importanta educatiei financiare si necesitatea de a continua eforturile in directia proiectelor de informare pentru a genera rezultate palpabile pe termen mediu si lung.

UNSAR, in colaborare cu Politia Romana si ARTS, desfasoara anual campania #sigurACASA. "Este important ca orice proprietar de locuinta sa inteleaga beneficiile unei solutii de protectie financiara si sa ia decizia in cunostinta de cauza privind achizitionarea unei asigurari facultative pentru locuinta pentru a fi #sigurACASA alaturi de cei dragi," adauga Alina BARBULESCU.

In contextul campaniei "Luna Asigurarilor de Locuinte", cu tema "Ce ar fi daca....?", UNSAR considera ca o strategie echilibrata, care prezinta atat riscurile, cat si beneficiile asigurarilor, este esentiala pentru a convinge romanii de importanta acestor polite.

"Este necesar sa continuam aceste demersuri de educatie financiara pentru ca rezultatele se vor vedea in timp si numai impreuna putem ajunge la o societate mai rezilienta in fata neprevazutului," declara Alina BARBULESCU.

"Vorbim de 19 incendii pe zi care afecteaza doar locuintele, acest risc fiind si cel de care se teme 1 din 2 romani atunci cand vine vorba de locuinta lui. Totodata, companiile de asigurari Membre UNSAR platesc despagubiri importante proprietarilor de locuinte, in baza asigurarilor facultative - amintim ca anul trecut cea mai mare despagubire achitata in baza unei asigurari facultative de locuinta de catre o companie membra UNSAR a fost de peste 1.13 milioane lei (231.000 EUR), ca urmare a producerii unui incendiu", completeaza reprezentantul UNSAR.

In privinta problemelor financiare recente, aceasta considera ca este esential sa fim alaturi de romani si sa le oferim solutii pentru protejarea investitiilor in contextul inflatiei si al cresterii preturilor.