1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Consultari publice cu privire la Cartea Verde a Comisiei Europene

Comisia Europeana a publicat in data de 2 mai 2007 un document consultativ cu privire la serviciile financiare cu amanuntul de pe piata unica europeana, denumit Cartea Verde.
Acesta urmareste aprofundarea intelegerii problemelor cu care se confrunta consumatorii de astfel de servicii in Uniunea Europeana, in vederea identificarii masurilor necesare pentru a le permite clientilor sa profite de avantajele oferite de piata financiara integrata a UE.
Din cadrul serviciilor financiare cu amanuntul fac parte si asigurarile, atunci cand sunt oferite consumatorilor persoane fizice, inclusiv micilor investitori. De asemenea, in aceasta categorie mai sunt incluse conturi curente, servicii de plati, credite de consum si credite ipotecare, depozite, pensii si produse de investitii.

Cartea Verde poate fi studiata pe site-ul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
"Documentul initiaza un proces de consultare larga a tuturor partilor interesate din sectoarele financiare ale statelor membre, ale carui rezultate vor fi integrate in raportul privind revizuirea pietei unice si care va fi publicat de Comisia Europeana in aceasta toamna", se precizeaza pe site-ul CSA.
"Dorim sa subliniem importanta deosebita a exprimarii opiniilor tuturor partilor interesate: autoritatile romane, institutiile de pe piata financiara, asociatiile profesionale de profil, consumatorii de servicii financiare, etc.", declara reprezentantii CSA.

Secretariatul parteneriatului public-privat SPI va consolida raspunsurile primite de la participanti intr-un document unic, care va fi publicat pe pagina de internet a SPI (www.spi-romania.eu).
In pregatirea raspunsurilor la chestionar, autoritatile si SPI Romania vor organiza o masa rotunda pentru a dezbate problematica abordata de documentul Comisiei Europene, in data de 19 iunie 2007, locatia si ora urmand a fi anuntate ulterior.
Documentul consolidat va fi transmis Comisiei Europene pana la data de 16 iulie 2007.