1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Condu cu grija pe canicula. FII ...

Condu cu grija pe canicula. FII TREAZ LA VOLAN!

Temperaturile extreme si conditiile meteo din aceasta perioada nu sunt doar un pericol pentru sanatate, ci pot creste si riscul de accident rutier. Sa conduci intr-o temperatura de 35 de grade iti creste cu pana la 20% timpul de reactie al soferilor, comparativ cu a conduce la 25 de grade, conform unui studiu al producatorului auto SEAT. In acest context, in cadrul celei de-a IX-a editii a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, soferii primesc mai multe sfaturi legat de condusul pe timp de canicula.

Astfel, ca sofer, pe timp de canicula:

 1. Hidrateaza-te. Pe canicula, pierzi mai multa apa prin transpiratie decat de obicei. Ia apa cu tine in masina.
 2. Poarta ochelari de soare. Ai grija sa nu fie prea intunecati, ca sa nu iti afecteze vizibilitatea.
 3. Odihneste-te inainte sa pleci la drum. Caldura creste riscul de somnolenta.
 4. Ia pauze. Coboara din masina si invioreaza-te, ca sa eviti somnolenta provocata de caldura.
 5. Poarta haine racoroase, deschise la culoare, din fibre naturale.
 6. Evita sa pleci la drum sau sa conduci in miezul zilei, cand caldura este mai puternica.
 7. Nu lasa copiii singuri in masina - temperatura din masina oprita poate ajunge la nivelul critice in doar cateva minute.
 8. Nu lasa animalele de companie in masina - chiar si cu geamurile deschise.
 9. Fii calm la volan. Pe canicula, tu, dar si ceilalti participati la trafic sunteti mai irascibili din cauza caldurii.
 10. Ia in trusa de urgenta din masina si o crema SPF.
 11. Ai grija sa ai telefonul incarcat - ca sa poti chema ajutor in cazul in care trebuie sa opresti din cauza unei probleme tehnice.

Mai multe sfaturi, pe pagina de Facebook a proiectului si pe treazlavolan.ro.

Despre campanie

Demersul "FII TREAZ LA VOLAN!" este initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si se deruleaza cu sprijinul BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania.

De asemenea, campania este realizata cu sprijinul Partenerilor Life is Hard, Generali Romania, GRAWE Romania, GROUPAMA Asigurari, AXERIA, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, INTARO, ASIROM VIG, CHIRIC & CHIRIC, ADEVAR, DALLBOGG, MARSH Romania, CAMPION Broker, RENOMIA Romania, MIB - MILLENIUM Insurance Broker, ASITO Kapital, RECREX, ASIGEST Broker, Daune.Expert, ACTIV Broker, MAXYGO Broker, GARANTA Asigurari, Cyber Level Ins, DAW Broker, HOBBIT Broker, PRESTIGE Broker si aplicatia digitala AMIABILA.

Proiectul se desfasoara, de asemenea, cu sprijinul Asociatiei motoADN, Rebel in Romania si TATUC Serv Consulting.

Mesajele de informare ale campaniei sunt transmise catre publicul larg si cu sprijinul Partenerilor Media RFI Romania, Revista BIZ, ziuaveche.ro, ROMANIApeROTI.ro si AutoStiri.ro.

FII TREAZ LA VOLAN! este singura campanie de siguranta rutiera din tara activa zi de zi, de aproape un deceniu, timp de 365 zile/an. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro, Facebook.com/treazlavolan si Instagram.com/treazlavolan.