1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Cate riscuri omitem cand ne ...

Cate riscuri omitem cand ne deschidem o afacere?

Daca ai cumva in plan sa-ti deschizi o afacere, atunci acest articol este unul pe care nu trebuie sa-l ocolesti. Ca antreprenor, mai ales daca esti la inceput de drum, trebuie sa fii axat pe evolutie, dar si sa previzualizezi riscurile, iar pentru riscuri exista mereu solutii.

Piata de afaceri se afla zilnic pusa in fata diferitor provocari, precum incendii, falimente, catastrofe naturale sau atacurile cibernetice. Astfel de evenimente pun in pericol in special vietile angajatilor, fara de care un business nu poate functiona in cele mai multe cazuri. Totodata, daca personalul nu are parte de conditii de lucru sigure te supui altor riscuri, legate de deciziile instantelor de judecata si de despagubiri.

In acelasi timp, astfel de situatii duc la pierderea clientilor si, implicit, la desfiintarea companiei, atrage atentia Catalin BOICEANU, Director Corporate, SAFETY Broker. Invitat marti, 3 decembrie, in emisiunea "Ora de Risc", de la RFI Romania, el a oferit toate detaliile despre avantajele existentiei unor asigurari potrivite pentru prosperitatea business-ului tau.

Vizionati intregul material aici

"Ar trebui sa plecam de la ideea ca fiecare om ar fi bine sa constientizeze necesitatea unei asigurari. Astfel, un antreprenor ar trebui sa stie care este valoarea investitiei sale, caci isi asuma niste riscuri comparat cu un angajat. In plus, investesti timp, energie si foarte multi bani.

Ar trebui sa stii care poate fi impactul unui eveniment neprevazut, cat de repede poti sa pierzi tot ceea ce ai construit, atunci cand nu ai o plasa de siguranta. Sunt multe riscuri cu care se pot confrunta. Unele dintre ele ajung frecvent in mainstream , asa cum este riscul de incendiu, unul dintre cele mai mari pericole pentru o afacere. Un astfel de eveniment te poate lua prin surprindere in orice moment. Efectele pot fi devastatoare", a explicat Catalin BOICEANU.

Entuziasmul de inceput, factor de ignorare a unei asigurarari?

In opinia lui Catalin BOICEANU, multi antreprenori se lasa prea cuprinsi de entuziasm atunci cand isi deschid afacerea si de aceea ajung sa nu mai constientizeze relevanta incheierii unei asigurari. Pentru ca acestea sa nu "iasa de pe radar", specialistul Safety Broker indeamna la dialogul permanent cu un consultant.

"Oamenii sunt entuziasti cu afacerea pe care o incep, dupa care se pierd in toata nebunia administrarii si in tot efortul pe care il presupune functionarea, mentinerea si cresterea afacerii si ... uita pur si simplu sa se gandeasca si la asigurari. Aici devine important rolul consultantului in asigurari sau al brokerului.

Bineinteles ca orice antreprenor poate apela la serviciile unei societati de asigurare si asta este in regula. Insa e bine sa stie ca un broker care se ocupa de asigurari corporate stie [si poate] sa te ajute sa-ti afli nevoia ta mult mai bine decat atunci cand te duci catre o companie de asigurare si alegi un produs standardizat.

Atunci cand discutam despre asigurari corporate, lucrurile sunt diferite fata de asigurarile destinate persoanelor fizice. Aici, fiecare afacere e diferita. Am un exemplu decent: iti iei o linie de credit ca sa poti sa-ti dezvolti afacerea in continuare. Banca, pentru ca ea se gandeste intotdeauna la investitiile pe care le faci, te obliga sa asiguri niste bunuri pe care tu le-ai pus gaj, ca sa accesezi linia de credit, dar te obliga sa le asiguri doar pe acelea, ca sa 'scape' ea in cazul in care vei fi lovit de un eveniment neprevazut", a mai explicat expertul.

Asadar, recomanda el, analizati inca de la inceput [impreuna cu un consultant in asigurari] intreg dosarul care cuprinde planul vostru de afaceri. Orice este initial un minus, poate sa se transforme intr-un plus, pentru ca doar asa succesul este garantat pe termen lung si puteti ajunge un competitor pe masura, a concluzionat Catalin BOICEANU, Director Corporate, SAFETY Broker, invitat in emisiunea "Ora de Risc" de la RFI Romania pentru a oferi detalii si sugestii despre cum sa iti alegi asigurarile potrivite care iti pot salva afacerea in momentele grele.

Vizionati intregul material aici

Statisticile Oficiului National al Registrului Comertului arata ca in prezent in Romania sunt peste 1,1 milioane de companii de tip SRL (societati cu raspundere limitata) si circa 8.000 de companii de tip SA (societati pe actiuni). Totodata, cele mai multe afaceri sunt in Capitala si in celelalte orase mari din tara.